Kuva: Fotolia

Milloin on aika luopua ystävyyssuhteesta? Katso paljastavat merkit

17.11.2017 19:15 - Katariina Auvinen

Joskus ystävyys voi muuttua myrkylliseksi.

Ystävyys on suhde, jonka pitää toimia vastavuoroisesti. Ystävyydessä, kuten myös muissa suhteissa tulee aikoja, jolloin on ylä- sekä alamäkiä. Huffington Post -julkaisu listasi merkit, jotka kielivät siitä, ettei ystävyyssuhdetta ole ehkä järkevää jatkaa. 

1. Sinusta tuntuu, että vain sinä kuuntelet häntä
Jos sinusta tuntuu, että kuuntelet hänen murheitaan suurimman osan ajasta, mutta hän ei ole valmis kuuntelemaan sinua, on tämä huolestuttava merkki. Jos sinusta tuntuu, että ystäväsi vain ottaa sinulta aikaa ja energiaa, mutta et tunnu saavasi mitään takaisin, sinun kannattaa miettiä ystävyyttäsi uudelleen. 

2. Ette pidä niin paljon yhteyttä, ettekä suunnittele tulevaisuutta yhdessä 
Toinen varoitusmerkki siitä, että ystävyytenne voi olla hiipumassa on se, että et enää näe ystävääsi elämässäsi. Yhteydenpitonne voi olla laimentunut, etkä välttämättä enää suunnittele yhteisiä illanviettoja tai lomamatkoja. Silloin kun olette yhdessä, kiinnitä huomiota omiin tuntemuksiisi. Jos sinusta tuntuu, että ette löydä puheenaiheita, ei teillä ole enää paljon yhteistä. 

3. Et jaa ystäväsi kanssa henkilökohtaisia asioita
Se, kuinka paljon luotat ystävääsi kertomalla hänelle henkilökohtaisia asioita, kertoo paljon myös suhteestanne. Luottamus syntyy vuosien saatossa. Jos sinusta tuntuu, että ystäväsi ei kannusta ja tue sinua vaan saa sinut tuntemaan pieneksi ja saamattomaksi, hän ei ilmiselvästi ole hyväksi sinulle. 

4. Sinusta tuntuu, että kilpailet hänen kanssaan
Jos olet myrkyllisessä ystävyyssuhteessa sinusta tuntuu, että ystäväsi on kateellinen sinulle tai hän koettaa kilpailla sinun kanssaan. Liittyipä se sitten työpaikkaan, laihduttamiseen tai vaikkapa yleiseen elämäntilanteeseen. 

5. Jaat yleensä hänen kanssaan vain negatiivisia uutisia
Totta kai jokaisessa ystävyyssuhteessa jaat asioita, jotka sinua ärsyttävät tai huolestuttavat. Sen sijaan, jos suhde on edennyt siihen pisteeseen, että muista kuin negatiivisista asioista ei puhuta, ei se ole oikein. 

Lue myös: Oikein valitut ystävät lisäävät onnellisuutta - vaikuttaa myös aivojen toimintaan

Lähde: Huffington Post 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat