Kuva: Fotolia

Asiantuntija opastaa: 6 keinoa tehdä välittömästi vaikutus toiseen ihmiseen ensihetkestä

27.11.2017 16:15 - Karoliina Kotala

Ensivaikutelman voi tehdä vain kerran, joten tärkeissä tilanteissa kannattaa vinkkiä ottaa asiantuntijoiden neuvoista.

Jos suunnitelmissa on tehdä vaikutus kiinnostuksen kohteeseen ensi treffeillä tai antaa lähtemätön vaikutus työpaikkahaastattelussa on tarjolla monia hyviä kikkoja, jotka ovat ammattilaisten toimiviksi havaitsemia. Alla kuusi tehokasta keinoa:

Punaiset huulet

Kirkkaan punainen huulipuna on nopea ja tehokas keino tehdä itsestään puoleensavetävämpi. Punainen symboloi lämpöä, positiivista energiaa ja motivaatiota. Lisäksi se myös voimaannuttaa sekä lisää kunnianhimoa. Miehet puolestaan kiinnittävät ensimmäisenä huomionsa naisen huuliin, joten punaisella huulipunalla voi olla monta hyvää hyötyä.

Kehon kieli

Kehon kielellä on merkittävä merkitys ensivaikutelman luomisessa ja paljon voidaan sanoa jo ennen kuin ensimmäistäkään varsinaista sanaa on edes puhuttu. Seiso siis aina ryhdikkäästi, koska huono ryhti antaa epävarman vaikutelman eikä kiinnitä samalla tavalla huomiota. Rentouta kasvojesi lihakset, jotta vaikutata avoimelta ja ystävälliseltä.

Hymyile, hymyile, hymyile

Hymyile tekee ihmisestä välittömästi puoleensavetävämmän. Pidä siis purukalustosi kunnossa ja hymyile aidosti.

Valitse asu huolella

Itsevarmuus on erittäin seksikästä, joten valitse yllesi vaatteet, jotka tuntuvat omilta ja antavat varmuutta, mutta ovat silti siistit. Olisi myös aina hyvä, jos asusi ilmentäisi persoonaasi. Valitse siis aina tärkeisiin tilanteisiin asu, joka kohottaa itsetuntoasi ja saa sinut sädehtimään.

Muista katsekontakti

Erittäin helppo ja tehokas keino antaa itsestään puoleensavetävämpi kuva on katsomalla ihmisiä suoraan silmiin heidän kanssa puhuessaan. Varma katsekontakti antaa kuvan itsevarmuudesta ja lujasta tahdosta. Lisäksi se saa keskustelukumppanin tuntemaan olonsa tärkeäksi ja kuulluksi.

Muista kehua

Jokainen ilahtuu kehuista ja kohteliaisuuksista, kunhan ne ovat aitoja. Kun saat toisen ihmisen tuntemaan olonsa tärkeäksi, antaa se myös itsestäsi hänelle puoleensavetävämmän kuvan. Ole kuitenkin aito, kysy asioista, jotka kiinnostavat ja kehu, kun aihetta on.

Lue myös: Oletko tyytynyt tietämättäsi huonoon suhteeseen? 11 huomionarvoista merkkiä, jotka paljastavat

Lähde: The Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat