Kuva: Pixabay

Onko suhteesi myrkyllinen, vaikka et sitä itse huomaa? Terapeutti paljastaa huolestuttavat merkit

17.01.2018 18:15 - Senja Rapila

Parisuhteen ongelmia ei välttämättä huomaa ennen kuin on liian myöhäistä.

Onko suhteessanne ongelmia, joiden vakavuutta et itse tiedosta? Voit lukea Women's Health -sivuston listaamat merkit, jotka tulisi ottaa vakavasti, alapuolelta.

1. Huudatteko ja riitelettekö usein?

Mikään pariskunta ei ole samaa mieltä ihan kaikesta, mutta sinusta ei pitäisi kuitenkaan tuntua suhteessasi siltä, että olet tunteiden vuoristoradassa. Jos konfliktinne ovat hyvin intensiivisiä ja johtavat äärimmäisiin tekoihin, on syytä huolestua.

2. Pidättekö jatkuvasti kirjaa asioista?

Parisuhteessa ei tulisi pitää kirjaa hyvistä tai huonoista teoista, sillä se ei ole kilpailu. Saatamme joskus sortua tähän, mutta silloin jos jatkuvasti muistutatte toisianne huonoista teoistanne tai muistutatte vastapalveluksista, olette ehkä huomaamattanne kääntyneet toisianne vastaan suhteessa.

3. Pelkäätkö puhua kumppanillesi tärkeistä asioista?

Jos et uskalla puhua kumppanillesi tärkeistä asioista suhteessa ja pelkäät hänen reaktiotaa, on teillä käsissänne ongelma. 

4. Välittääkö kumppanisi vain itsestään?

Et ehkä välttämättä huomannut sitä suhteen alussa, mutta ajan kuluessa narsistin todellinen luonne paljastuu. Kun olet suhteessa narsistin kanssa, on suhteessa vain yksi henkilö jolla on todella väliä. Se et ole sinä.

5. Tuntuuko sinusta siltä, ettet tee mitään oikein?

Jos teet ylitöitä, siivoat, kokkaat ja teet kaikkesi miellyttääksesi kumppaniasi, mutta sinusta kuitenkin tuntuu siltä ettet tee mitään oikein, on suhteessanne ongelma. Jos henkilö tekee kumppaninsa olon sellaiseksi, ettei tämä osaa tehdä mitään oikein, voi se olla vakava merkki henkisestä hyväksikäytöstä.

6. Onko hän itsekäs sängyssä?

Vaikka seksi on vain yksi osa suhdettanne, on se yksi tärkeimmistä. Jos kumppanisi kohtelee sinua huonosti sängyn puolella, hän ei todennäköisesti ole yhtään sen huomaavaisempi suhteen muilla osa-alueilla.

Kumppanin syyllistäminen seksiin silloin kun hän ei sitä halua, tai kumppanin tarpeiden huomiotta jättäminen oman nautinnon vuoksi, on merkki siitä, että suhde ehkä tulisi päättää.

7. Onko jompi kumpi teistä jatkuvasti mustasukkainen?

Tämä voi ilmetä niin, että toinen teistä haluaa jatkuvasti tietää toisen menoista ja siitä, kenen kanssa kumppani viettää aikaa. Mustasukkaisen osapuolen koko elämä tuntuu pyörivän kumppanin ympärillä.

Lopulta kumppani voi kokea helpommaksi valehdella mustasukkaiselle osapuolelle, ja valheiden paljastuessa helvetti on irti. Toinen vaihtoehto on se, että kumppani valitsee ystäviensä hylkäämisen ja oman elämänsä vaalimisen; kumpikaan näistä ei kuitenkaan ole merkki terveellisestä, hyvinvoivasta parisuhteesta.

Lähde: Women's Health

Lue myös: 3 merkkiä siitä, että kommunikaatio tökkii parisuhteessanne - lue myös vinkit tilanteen korjaamiseen

Lue myös: Yksinkertaiset teot, joilla suhteesta saa kestävämmän - toteutuvatko omassa liitossasi?

Lue myös: Onko suhteessanne henkistä väkivaltaa? Merkit, jotka kertovat siitä, ettei suhdetta kannata jatkaa

Lue myös: Yleisimmät riidanaiheet, jotka saavat onnellistenkin pariskuntien veret kiehumaan - samaistutko?

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat