Kuva: Shutterstock

Pettikö kumppanisi sinua unessasi? Kielii ongelmista parisuhteessa

24.02.2018 19:15 - Senja Rapila

Asiasta ei kannata huolestua, kertoo uniasiantuntija.

Monet pitkässä parisuhteessa elävät saattavat ajoittain nähdä epämiellyttäviä unia, missä kumppani pettää heitä. Uniasiantuntija Lauri Loewenberg kertoo, että asiasta ei kuitenkaan kannata huolestua. 

- Ensinnäkin, muista että se on vain uni. Kumppanisi ei oikeasti petä sinua, hän toteaa.

Nämä ikävät unet voivat jäädä piinaamaan ja huolestuttamaan, mutta ennen kaikkea ne saattavat pilata koko alkaneen päivän, joka voi mennä pohtiessa kumppanin uskollisuutta.

- Vaikka nämä unet voivat ollakin todella ahdistavia, hyvä uutinen on se, että ne harvemmin tarkoittavat sitä, että kumppani oikeasti puuhaa jotain selkäsi takana. Ne kyllä kertovat sen, että jokin asia vie sitä yhteistä aikaa ja huomiota suhteestanne, minkä koet ansaitsevasi, hän kertoo.

- Tämä tarkoittaa sitä, että joku suhteessa voi olla hiljalleen muuttumassa kolmanneksi pyöräksi: työ, golf tai pelaaminen.

Silloin kun tajuat vihdoin mistä voisi olla kyse, on aika tehdä suhteessa kompromisseja.

- Tarjoudu luopumaan tai vähentämään jotain, mistä kumppanisi ei niin välitä. Tai jos kyse on kumppanisi puolesta kolmannesta pyörästä, hänen olisi hyvä luopua tai vähentää aktiviteettia, mikä aiheuttaa sinulle olon, että jäät toisarvoiseksi. Jos molemmat pysytte lupauksissanne, huomaat, että pettämisunet loppuvat.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Miksi pitkä parisuhde usein loppuu? Yleisimmät syyt listattiin

Lue myös: Lauseet, joita kukaan ei halua kuulla kesken seksin

Kilpailut

Uusimmat