Kuva: Shutterstock

Väsyneen äidin rehellinen avunpyyntö leviää Facebookissa - "Rakas aviomies, tarvitsen lisää apua"

25.03.2018 09:15 - Iiro Myllymäki

Celeste Erlackin avoin kirje aviomiehelleen on lähtenyt leviämään netissä.

Äitiys on rankkaa työtä. Edelleen monessa perheessä suurin vastuu lastenhoidosta jää juuri äidin vastuulle, ja tämä ilmiö on saanut nyt erään naisen avautumaan uupumisestaan. Celeste Erlack -niminen kahden lapsen äiti on julkaissut Breastfeeding Mama Talk -Facebook-sivun kautta avoimen kirjeen aviomiehelleen, jolta hän toivoisi saavansa enemmän tukea arjen pyörityksessä.

”Rakas aviomies. Minä. Tarvitsen. Lisää. Apua”, Erlack aloittaa kirjoituksensa.

Nainen kirjoittaa, miten edellisiltana hän oli pyytänyt miestään hoitamaan heidän pientä lastaan, jotta hän itse voisi kerrankin mennä nukkumaan ajoissa. Tilanne päättyi siihen, että mies toi itkevän lapsen makuuhuoneeseen 20 minuuttia myöhemmin ja ilmaisi, että hän ei enää ollut halukas vahtimaan lasta.

”Halusin huutaa sinulle. Halusin aloittaa riidan. Olin vahtinut lasta koko hiton päivän. Vähintä, mitä voisit tehdä olisi katsoa hänen peräänsä muutaman tunnin illalla, jotta voisin yrittää nukkua. Vain muutama tunti arvokasta unta. Onko se liikaa vaadittu?” nainen kirjoittaa.

Erlack uskoo, että hänen ja hänen miehensä välinen työnjako on pitkälti perua vanhoista sukupuolirooleista, jotka hekin ovat vanhemmiltaan oppineet. Nainen kokee, että hän vaatii itseltään äitinä paljon myös sen takia, että hän näkee ystäviensä suoriutuvan äitiydestään moitteettomasti.

”Ehkä, ja tästä nuhtelen itseäni päivittäin, en vain ole yhtä kykenevä tähän hommaan kuin kaikki muut. Ja niin paljon kuin kavahdankin vain jo sen ajattelemista, aion sanoa sen: tarvitsen lisää apua. Osa minusta kokee, että olen epäonnistunut kun edes pyydän tätä. Koska kyllähän sinä autat. Olet mahtava isä ja olet loistava lastemme kanssa. Ja sitä paitsi, tämänhän pitäisi olla minulle helppoa, eikö? Äidinvaistojen ansiosta? Mutta olen vain ihminen, ja saan yössä unta vain viisi tuntia ja olen niin väsynyt. Tarvitsen sinua”, nainen vetoaa.

Tämän jälkeen Celeste Erlack antaa muutaman esimerkin siitä, miten mies voisi käytännössä häntä auttaa enemmän. Hän haluaisi, että iltaisin mies voisi olla vauvan kanssa, jotta hän saisi nukuttua hoidettuaan koko päivän lapsia. Hän haluaisi viikonloppuisin edes vähän omaa aikaa. Hän haluaisi myös, että hän saisi kiitosta kaikesta tekemästään. Hän haluaa tietää, että hänen uurastustaan arvostetaan.

Rehellinen kirjoitus on saanut huikaisevan vastaanoton. Päivitystä on jaettu yli 3600 kertaa, ja se on kerännyt sadoittain kommentteja. Monet pystyvät samastumaan äidin uupumukseen ja avun tarpeeseen. Voit lukea koko päivityksen alta tai tästä linkistä.

Lue myös: Tuore äiti jakoi pysäyttävän kuvan: "Tältä näyttää synnytyksen jälkeinen masennus"

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat