Kuva: Shutterstock

Asuuko hyvä ystävä kaukana? 10 asiaa, jotka vahvistavat kaverisuhdetta välimatkasta huolimatta

04.06.2018 14:15 - Emmi Moilanen

Vaikka pitkä välimatka välillä turhauttaisi, kiukun purkaminen ystävän niskaan ei ole oikea ratkaisu.

Aikuisuuden kynnyksellä elämäntilanne yleensä muuttuu suuntaan tai toiseen. Joidenkin kohdalla tämä voi tarkoittaa muuttamista toiselle paikkakunnalle, jolloin lapsuudenystävät jäävät kotikaupunkiin. Hyvää kaverisuhdetta on kuitenkin mahdollista ylläpitää välillänne olevista kilometreistä huolimatta.

Lue alta Thought Catalog -sivuston tekemä listaus seikoista, jotka auttavat pitämään ystävyyden yllä välimatkasta huolimatta.

10 asiaa, jotka tulisi muistaa:

1. Kun ystävä asuu eri kaupungissa tai jopa eri maassa, molempien on taivuttava kompromisseihin omissa suunnitelmissaan ja raivattava kalenterista aikaa tapaamiselle. On tärkeää muistaa, että ajan raivaaminen ei ole vain sen ystävän harteilla, joka on päättänyt muuttaa kauemmas.

2. Kun sinun tekee mieli jutella ystäväsi kanssa, soita hänelle. Kun elät kaukosuhteessa ystäväsi kanssa, ei ole väliä, kumpi soitti viimeksi tai kumpi yleensä ottaa yhteyttä ensin. Kaverisuhde pysyy läheisempänä kun ette välitä säännöistä, kenen vuoro on ottaa yhteyttä seuraavaksi.

3. Pitkän välimatkan lisäksi uusi elämäntilanne saattaa pitää ystäväsi kiireisenä, joten älä hermostu, jos ystävä ei vastaa välittömästi viesteihin, joihin hän ennen olisi reagoinut hyvinkin nopeasti.

4. Muista, että vierailut ovat vastavuoroisia. Vaikka sinun tekisi mielesi pysytellä kotikaupungissasi ja kutsua ystävä kylään aina sinun luoksesi, on kohteliasta, että vierailet hänen uudella kotipaikkakunnallaan ensin. Lähde siis rohkeasti reissuun, jos olosuhteet mahdollistavat sen.

5. Vaikka edellämainittu vastavuoroisuus on yksi ystävyyden perusteista, pitkä välimatka voi aiheuttaa sen, että ajoittain toinen teistä matkustaa enemmän tapaamisienne takia. Tilanteesta ei ole syytä hermostua, vaan ystävyyden ylläpitämiseksi yrittäkää tavata toisianne niin usein kuin olosuhteet vain mahdollistavat.

6. Kun tapaatte, malttakaa mielenne, älkääkä puhuko vain uusista kaverisuhteista, joita olette ehtineet luoda erossa ollessanne.

7. Älkää myöskään jumittuko ystäväsi kanssa menneisyyteen ja välttäkää puimasta vain vanhoja asioita sekä vanhojen yhteisten tuttujen kuulumisia. Tasapaino on valttia myös tässä asiassa ja muistakaa keskustella ertiyisesti siitä, mitä teidän molempien elämässä on juuri tällä hetkellä meneillään.

8. Huomioikaa toistenne merkkipäivät muuallakin kuin sosiaalisessa mediassa. Ottakaa perinteeksi esimerkiksi onnittelupuhelut syntymäpäivinä.

9. Muistakaa, että on täysin sallittua näyttää tunteensa vaikka toinen ei olekaan vierellä. Silloin tällöin lähtetyt ”kaipaan sinua” -viestit itseasiassa voivat vain vahvistaa ystävyyttänne välimatkasta huolimatta.

10. Vaikka välimatka aiheuttaisi välillä suurtakin turhautumista muista, että ystävälle kiukutteleminen ei ole oikea ratkaisu. Et todellisuudessa ole vihainen kaverillesi, vaan kilometreille välissänne.

Lue myös: Milloin on aika luopua ystävyyssuhteesta? Katso paljastavat merkit

Lue myös: Mistä tunnistaa ystävän? Seikat, jotka paljastavat sellaisen olevan vierelläsi

Lähde: Thought Catalog

Kilpailut

Uusimmat