Kuva: Shutterstock

Viehättävä vaimo ja korkea luuntiheys – tiede todisti seikat, jotka tekevät avioliitosta kestävän

12.12.2018 16:15 - Emmi Moilanen

Myös vierasmäärältään suuret häät enteilevät onnellista avioliittoa.

Hääpäivänään jokainen pariskunta toivoo pitkää ja onnellista loppuelämää yhdessä. On kuitenkin tavallista, että osa avioliitoista päätyy eroon suurista odotuksista huolimatta. Tutkimuset ovat kuitenkin osoittaneet, että on olemassa muutama seikka, jotka ennustavat vahvaa ja rakkaudentäyteistä liittoa.

Voit lukea Your Tango -sivuston kokoaman selvityksen alta.

1. Isot häät

Virginian yliopistossa tehty tutkimus osoitti, että isot häät takaavat myös onnellisen avioliiton. Tutkimuksessa tarkkailtiin 418 pariskuntaa ja heistä onnellisimpia olivat ne, jotka olivat viettäneet keskisuuret tai suuret häät. Häiden suuruus mitattiin kuitenkin rahallisen panostuksen sijaan vain vieraiden määrällä, jolloin juhliin kulutettu summa ei ollut vaikuttavana tekijänä tutkimuksen lopputulokseen.

2. Korkea luuntiheys

Eräässä tutkimuksessa selvisi, että korkea luuntiheys selvästi korreloi onnellisen avioliiton kanssa. Tutkimukseen osallistui 632 aikuista miestä, joista löytyi naimisissa olevia, eronneita, asumuserossa olevia henkilöitä ja leskiä. Tutkijoille jäi kuitenkin epäselväksi se, mitkä tekijät johtivat yllättävään tutkimustulokseen.

3. Viehättävä vaimo

Psykologi Andrea Meltzein tekemä tutkimus seurasi 450 juuri avioituneen pariskunnan elämää yli neljän vuoden ajan. Rakastavaisilta kysyttiin, lisääkö puolison viehättävyys onnellisuuden määrää parisuhteessa. Miehet vastasivat tähän useammin kyllä kuin naiset, jotka olivat sitä mieltä, ettei puolison ulkonäöllä ollut niin suurta vaikutusta.

4. Vähemmän viehättävä aviomies

Sama tutkimus siis selvitti, että naiset eivät pitäneet pinnallisia seikkoja yhtä tärkeinä kuin miehet. Tutkijoiden mielestä tämä johtuu siitä, että vähemmän viehättävä aviomies kohtelee myös puolisoaan paremmin.

5. Omat harrastukset

Usein kuulee sanottavan, että yhteiset harrastukset ja mielenkiinnonkohteet vahvistavat pariskunnan välejä. Journal of Marriage and Familyssa julkaistu tutkimus kuitenkin osoitti, että avioliitosta tekee kestävämmän se, jos osapuolilla on myös täysin omia harrastuksia.

6. Lastenhankinnan lykkääminen

Useimmat vanhemmat toteavat, että lasten saaminen on vain vahvistanut parisuhdetta, kaikkien kohdalla ei aina kuitenkaan käy niin. Your Tangon artikkelissa kerrotaan tutkimuksesta, joka osoitti, että lapsettomat pariskunnat ovat onnellisimpia parisuhteissaan.

Lue myös: Nainen perui häät 25 minuuttia ennen vihkimistä - syynä miehen kaksoiselämä

Lue myös: Nainen tarjoutuu vieraaksi tuntemattomien häihin - syy liikuttaa

Lue myös: Sulhanen lähti "vessaan" - Ihmiset muistelevat hetkeä, kun häät päättyivät alttarille jättämiseen

Lähde: Your Tango

Kilpailut

Uusimmat