Kuva: Shutterstock

Ota vastuu onnestasi - 3 askelta unelmiesi toteuttamiseen

30.12.2018 17:15 - Karoliina Kotala

Toisinaan on helppo unohtaa, että vain meillä itsellämme on mahdollisuus muuttaa elämäämme.

Tutkimusten mukaan moni toivoisi elämältään enemmän, mutta ei saa itsestään irti energiaa muutokseen. Psykologi Emma Kenny kertoo kuulevansa usein potilailtaan tyytymättömyydestä omaan elämään, parisuhteeseen tai työpaikkaan. Nainen kehottaakin jokaista ottamaan vastuu omasta onnestaan. Alla kolme Kennyn ohjetta ensi askeleisiin:

Kysy mitä haluat

Kysy itseltäsi, miltä täydellinen elämä sinulla näyttäisi; mitä todella haluaisit tehdä elääksesi, millainen täydellinen parisuhde olisi ja miten käyttäisit vapaa-aikasi. Ajattele vastuu omasta onnestasi positiivisena asiana eikä syyllistävänä. Kun tiedät mitä haluat, tartu niihin ja toteuta.

Tunnista piilevät kykysi

Tutkimusten mukaan monella meistä on lahjoja ja taitoja, joihin emme koskaan tartu. Pohdi, kuinka voisit hyödyntää taitosi ja voisiko siitä löytyä ammatti tai harrastus, joka miellyttäisi enemmän kuin nykyinen tilanteesi. Asiat, joissa olemme hyviä saavat meidät tuntemaan suurempaa intohimoa tekemiseemme ja synnyttävät onnellisuutta.

Tee mistä nautit

Jos jokin asia kiinnostaa sinua, opi siitä enemmän, mene vaikka kurssille tai aloita uusi harrastus. Tee jotain mitä rakastat ja katso minne se sinut vie. Onnellisuus on sivutuote, joten mene, tee, älä pelkää.

Lähde: Closer

Lue myös: Nopea parisuhdetesti paljastaa: Kunnioittaako kumppanisi mielipiteitäsi? Kokeile!

Kilpailut

Uusimmat