Kuva: Shutterstock

Laura, 37, synnytti pojan, mutta katui lapsen saamista heti: "Vihasin koko tilannetta"

14.01.2019 10:45 - Katariina Auvinen

Nainen kertoo avoimesti sitä, että hän katuu lapsen saamista. Tarinansa kertoo myös Carrie.

Lapsien haluaminen on yksi henkilökohtaisimmista asioista. Jotkut ovat varmoja, että he eivät halua jälkikasvua kun taas toisille se on ilmiselvä asia. Jos lapsen on saanut, mutta jälkikasvuaan katuu, ei suurin osa vanhemmista uskalla puhua asiasta ääneen. Marie Claire -julkaisu on haastatellut naisia, jotka kertovat avoimesti katuvansa lapsen saamista. 

Toimittajana Yhdysvalloissa työskentelevä Laura, 37, oli sitä mieltä aiemmin, että hän haluaa äidiksi. Hän ei kuitenkaan ollut aivan varma siitä, mihin kelkkaan hän lähti. 

"Minulla ei ollut sisaruksia tai perheeni lähipiirissä pieniä lapsia, joita olisin hoitanut. Kun poikani syntyi ymmärsin, etten sittenkään halunnut tätä elämää. Poikani oli itkuinen ja sitä seurasivat tylsät koti-illat. Totuus iski vasten kasvojani siinä vaiheessa viimeistään, kun isovanhemmat palasivat koteihinsa ja mieheni lähti töihin. Minä jäin yksin pojan kanssa ja se oli sietämätöntä. Vihasin todella paljon koko tilannetta, johon olin itseni laittanut." 

Lauran mukaan hän tunsi olevansa ansassa. 

"Ymmärsin, että vihasin olla äiti taaperolle, mutta silloin oli jo aivan liian myöhäistä. En voinut vain häipyä ja jättää häntä, mutta en myöskään voinut olla kotona. Olin todella inhottavassa tilanteessa."

Laura on kuitenkin löytänyt nyt keskusteluapua tilanteeseensa. Hän on keskustellut muiden äitien kanssa, jotka kertovat samanlaisista tuntemuksista lapsiaan kohtaan. Toinen tällainen äiti on nimeltään Carrie, 46, joka meni naimisiin 22-vuotiaana ja tuli nopeasti raskaaksi, vaikka käytti ehkäisyä. 

"Olin täysin murtunut tilanteesta tuolloin. Halusin opiskella ja matkustella ennen kuin olisin edes harkinnut lapsia, mutta se ei onnistunut."

Naista painostettiin pitämään lapsi molempien perheiden suunnalta, joten nuori nainen päätyi synnyttämään tyttären. Pari erosi pian lapsen syntymän jälkeen, jolloin Carrie jäi huolehtimaan parin tyttövauvasta yksin. 

"En kadu sitä, että sain lapsen. Kadun kuitenkin koko tilannetta, koska minusta ei pitänyt tulla äiti lainkaan. Nyt kun näen 22-vuotiaan tyttäreni matkustavan ja opiskelevan, en voi ajatella muuta kuin sitä, että hän elää nyt sitä elämää, jota minun piti elää." 

Lue myös: Tom Hardy sai kolmannen lapsen - aikoo nimetä pojan suosikkielokuvan päätähden mukaan

Lue myös: Vanhemmat kertovat: "Asia, johon kadun tuhlanneeni rahaa lapsen takia"

Lue myös: Kolmevuotias päätti "muotoilla" itse hiuksensa - epäonninen teko johti kymmeniin pesukertoihin

Lähde: Marie Claire 

Kilpailut

Uusimmat