Kuva: Shutterstock

Suomalaiset kertovat, mitä ystävyys heille merkitsee - yksi piirre selkeästi ylitse muiden

14.02.2019 10:45 - Niki Miettinen

Eräs haastateltava vitsaili ystävyyden merkitsevän hänelle sitä, että välillä hänen tekee mieli satuttaa ystäväänsä, muttei tee sitä, koska toinen on niin hyvä tyyppi.

Tänään vietetään ystävänpäivää 14. helmikuuta, joka on monille romanttisen rakkauden juhlapäivä. Päivää voi myös juhlistaa nimensä mukaisesti myös ystävien kesken. Selvitimme Voice.fi-julkaisussa päivän kunniaksi suomalaisten arvostavan ystäväsuhteissaan aitoutta, yhdessäoloa, hauskuutta ja tukea, joista aitous oli selkeästi yleisin piirre.

Samat piirteet kuuluvat todelliseen ystävyyteen, josta voit lukea myös täältä.

Ystävyyssuhteiden ehdottomasti tärkeimmäksi piirteeksi nousi aitous ystävien kesken. Monet suomalaiset kertoivat, että heidän mielestään ystävien kanssa voi olla oma itsensä ja puhua asioista, mistä ei muiden kanssa välttämättä pystytä.

- Ystävien kanssa puhutaan niistä asioista, mistä kotona ei uskalleta tai saada puhua, sanoi 35-vuotias Matti

- Ystävyys on luontevaa yhdessäoloa, rentoutta ja hauskuutta. Kavereille ei tarvitse selitellä itseään ja saa olla oma itsensä, 29-vuotias Elina kertoi.

Aitoutta kuvailtiin myös eräänlaisena hyväksyntänä, ja sitä että toisesta pidetään juuri sellaisena kuin on.

- Ystävyys tarkoittaa mielestäni pääasiassa hyväksyntää. Pidetään toisista sellaisina kuin ovat. Samalla se on sellaista läheisyyden tunteen hakemista siinä määrin, että on kiva olla niiden ihmisten ympäröimänä ja halutaan viettää keskenämme aikaa, totesi 28-vuotias Jesse.

Ystävien kanssa vietettyjä yhteisiä hauskoja hetkiä myös arvostetaan paljon, vaikka yhdessäolon hetket voivat olla harvemmassa.

- Vaikka aikaa kuluu ja asutaan kaukana toisistamme niin sitten, kun ystävien kanssa taas nähdään, niin asiat on kuin aina ennenkin, sanoi 45-vuotias Outi.

Hauskuutta ystävien kanssa voi olla välillä niinkin paljon, että jää kuulumisetkin kysymättä.

- Ystävyys on sitä, kun vietät viikonlopun ystävän kanssa ja kotiin tullessa vaimo kysyy: mitä sille sinun kaverillesi kuuluu? Niin et muista, koska et kerennyt kysyä, kertoi 30-vuotias Petteri.

- Tärkeää ystävyydessä on hauskuus, koska ilman hauskaa ei ole mitään. Ystäviä voidaan myös pitää kuin toisena perheenä, joista voi hakea tukea, kun sitä tarvitsee ja tietysti itse olla myös heidän tukena ja turvana, tokaisi 26-vuotias Kia.

Ystävien tuki nähtiin erittäin tärkeäksi varsinkin niinä hetkinä, kun asiat menevät huonosti.

- Ystävyydessä ollaan läsnä toisen elämässä, vaikka kaikki menisi huonosti ja puhutaan asioista suoraan niiden oikeilla termeillä. Ystävyys on sitä, ettei olla pelkästään hyvän päivän tuttuja vaan tuetaan myös niinä huonoinakin hetkinä, sanoi 44-vuotias Jarno.

Vaikeina hetkinä toisen tukena oleminen voidaan nähdä myös haastavaksi, kuten 35-vuotiaan Villen mukaan.

- Ystävyys on sitä, että välillä tekisi mieli kuristaa toinen hengiltä. Sitä ei kuitenkaan tehdä, koska tunnetaan niin hyvin.

Kuitenkin ystävyyden on hyvin kiteyttänyt monille rakas fiktiivinen hahmo Nalle Puh.

- Ystävä on yksi hienoimpia asioita, mitä elämässä voi saada ja yksi parhaita asioita mitä toiselle voi olla, Nalle Puhia siteerasi 34-vuotias Reeta.

Lue myös: Asiat, joita hyvien ystävysten ei tarvitse pyydellä anteeksi toisiltaan – samaistutko?

Lue myös: Eikö ystävänpäivä ole suosikkijuhlasi? 4 asiaa, joihin todennäköisesti samaistut

Lue myös: Nainen bongasi kaupasta tahattoman kaksimieliset ystävänpäivämukit - katso hauska kuva

Kilpailut

Uusimmat