Kuva: Shutterstock

Näetkö painajaisia riidasta ystävän kanssa? Lue, mitä unet paljastavat elämäntilanteestasi

12.10.2019 16:15 - Emmi Moilanen

Unessa riita ystävän kanssa voi merkitä sitä, että olet tosiasiassa pettynyt omaan toimintaasi.

Nukkuessa käymme alitajuisesti läpi päivän tapahtumia, murheita, huolia sekä myös ilon aiheita. Joskus unet kuitenkin yllättävät erikoisuudellaan tai sillä, ettei unen tapahtumilla tunnu olevan mitään totuuspohjaa tosielämän kanssa.

Jos näet usein painajaisia siitä, että läheiset kääntävät sinulle selän ja olet suututtanut heidät omalla toiminnallasi, elämäntilanteessasi saattaa olla korjaamisen varaa. Bustle-sivusto haastatteli unitulkitsijoita, jotka kertovat, mitä ystävän suututtaminen unessa tarkoittaa.

- Ikävien unien tarkoitus on tuoda tietoisuuteemme niitä asioita, joita alitajunta on jo työstänyt. Kun näet unta siitä, että joku on suuttunut sinulle, olet usein vihainen itse itsellesi jostain asiasta jopa tiedostamattasi, Claire Harrison kertoo.

Lauri Loewenberg täsmentää, että tämän kaltaiset unet voivat paljastaa paljon myös suhtautumisestasi ystävyyssuhteeseenne; saatat olla pettynyt itseesi ystävänä. Esimerkiksi kiireinen elämäntilanne on saattanut aiheuttaa sen, että et ole pystynyt antamaan riittävästi aikaa ystävällesi ja yhteydenpito on jäänyt vähälle.

- On hyvä kiinnittää huomiota siihen, mitä unet viestivät sinulle, sillä usein ne ovat asioita, jotka ovat tärkeitä tiedostaa, Loewenberg muistuttaa.

Lue myös: Miksi nukkuminen uuden kumppanin kanssa tuntuu vaikealta? Ilmiölle useita eri selityksiä

Lue myös: Haluatko pudottaa painoa? Nuku alasti

Lue myös: Nukutko koirasi kanssa samassa sängyssä? Se takaa paremmat yöunet kuin kumppanin kanssa

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat