Kuva: Shutterstock

Pettääkö kumppani sinua painajaisissasi? Asiantuntija kertoo, mitä unet oikeasti merkitsevät

15.10.2019 20:15 - Emmi Moilanen

Unen aikana saatamme oivaltaa myös jotain uutta mieltä painavasta tilanteesta.

Olemme aiemmin uutisoineet siitä, kuinka riittävä unen määrä voi tehdä ihmisestä viehättävämmän. Bustle-uutisoi, että levolliset yöunien lisäksi myös ne yöt, jolloin näet painajaisia, voivat kääntyä yllättäväksi hyödyksi.

Yksi yleisimmistä painajaisunista on se, että oma kumppani ajautuu pettämään. Uni voi aiheuttaa suuttumusta, pelkoa ja epäluuloa vielä aamullakin, vaikka herätessä tiedostat kaiken olevan hyvin. Mitä tällaiset unet sitten voivat kieliä elämäntilanteestasi?

- Unet ovat metaforia ja symboleita asioille, joiden kanssa kamppailemme ja joita yritämme selvittää. Tunne, jota koet unen aikana, on linkki siihen, mikä mieltäsi painaa myös tosielämässä, psykoterapeutti Fran Walfish kertoo.

Kun näet painajaisia siitä, että kumppani on pettänyt sinua, koet todennäköisesti luottamuspulaa tai pelkoa nykyisessä elämäntilanteessasi.

- Kun unessa olo on petetty, loukattu tai vihainen, pohdi, mikä tämän hetkinen elämän osa-alueesi on sellainen, joista nämä tunteet kumpuavat. Saatat yllättyä siitä, ettei niillä oikeasti ole mitään tekemistä parisuhteesi kanssa, Walfish selittää.

- On mahdollista, että oikeasti kanavoit kyseisiä tunteita työtoveriisi tai muihin läheisiisi, hän jatkaa.

Asiantuntijat ovat myös sitä mieltä, että painajaiset voivat kurjuudestaan huolimatta auttaa meitä ratkomaan hankalia tilanteita.

- Sanoisin, että nämä unet voivat kuitenkin olla hyväksi. Suurin osa unista nähdään REM-unen aikana, jolloin aivot prosessoivat päivän tapahtumia. Voit saada oivalluksia ja uusia tapoja ratkaista ongelmia, asiantuntija Chris Brantner tiivistää.

Lue myös: Tutkimuksen mukaan riittävä uni tekee ihmisestä viehättävämmän - katso mikä on sopiva määrä

Lue myös: Eikö uni tule? Katso nopea ja helppo niksi, jonka avulla nukahdat helpommin

Lue myös: 7 tapaa, joilla parannat unenlaatuasi – oletko jo kokeillut?

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat