Kuva: Shutterstock

Tavat, jotka voivat saada sinut vaikuttamaan vaikeasti lähestyttävältä - oletko sortunut huomaamattasi?

05.08.2020 14:15 - Emmi Moilanen

Epävarmuus tai tilanteen liiallinen kontrolloiminen saattavat tehdä ihmisestä vaikeasti lähestyttävän.

Tiedetään, että käsien ristiminen rinnalle puuskaan saattaa antaa ihmisestä sulkeutuneen ja vaikeasti lähestyttävän vaikutelman. Myös leuan kohottaminen ylöspäin voi viestiä ylpeydestä ja sormella osoittelua on perinteisesti pidetty epäkohteliaana.

Annamme kehonkielellämme jatkuvasti erilaisia signaaleja, jotka vaikuttavat siihen, millaisen mielikuvan muut ihmiset meistä saavat. Your Tango -sivusto selvitti asiantuntijoiden avulla, millaiset eleet jopa huomaamattamme voivat sabotoida ihmissuhteitamme.

Huono ryhti

Erityisesti istuessa huono ryhti, eteenpäin kääntyneet olkapäät ja alas suunnattu katse viestivät epävarmuudesta ja haavoittuvaisuudesta.

- Käsken ihmisten ajatella rintalastaansa ja nostaa sitä ylöspäin muutamia senttejä. Kun näytät varmalta, myös itsevarmuus kasvaa, kehonkielen asiantuntija Alison Henderson vinkkaa.

Sormenpäiden vastakkain asettaminen

Käsien vastakkain asettaminen niin, että vain sormenpäät koskettavat toisiaan, voi asiantuntijan mukaan viestiä epävarmuudesta. Ennen vanhaan kuitenkin uskottiin, että ele saa näyttämään vaikutusvaltaiselta ja viisaalta. Nykyisin asia voidaankin tulkita päinvastoin.

- Ele tulkitaan usein yrityksenä olla vaikuttava, joka saattaakin paljastaa sen, että ihminen todellisuudessa vain yrittää saada epämukavan olonsa tuntumaan varmemmalta, Henderson kertoo.

"Hallitseva" kättely

Jotkut ovat saattaneet saattanut törmätä siihen, että kätellessä uusi tuttavuus laskee vielä oman kämmenensä kättelyyn ojentuneiden käsien päälle.

- Tämä on ehdoton ei. Se viestii vallanhalusta ja siitä, että toinen pitää itseään ylempiarvoisena, Henderson huomauttaa.

Puhelimen jatkuva vilkuilu

Seurassa kännykän selailua pidetään huonona tapana.

- Tämä viestii siitä, ettei sinua kiinnosta mitä sillä hetkellä on meneillään. Ei kiinnostusta kommunikaatioon, Backe kiteyttää.

Lue myös: Mitä kysyä työhaastattelijalta? 10 merkityksellistä ja vaikuttavaa kysymystä työnantajalle

Lue myös: Tuntuvatko työpalaverit joskus turhilta? Jättiyritys suosii täysin uudenlaisia tapaamisia

Lue myös: Hiipuuko keskittymisesi kotona? Nappaa parhaat vinkit etätöihin

Lähde: Your Tango

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat