Omistatko iPhone 4:n? Huonoja uutisia!

18.10.2016 08:00 - Teknavi / Markus Lehtiniitty - mobiili.fi

Apple aikoo julistaa iPhone 4:n vanhentuneeksi. Samalla loppuvat huollot ja varaosat.

Apple on siirtämässä kesäkuussa 2010 esitellyn iPhone 4:n hierarkiassaan lokakuun lopulla kategoriaan, jossa tuotetta ei enää tue. iPhone 4:n tulevasta muutoksesta kertoo jo japanilainen Macotakara -sivusto.

Applen obsolete eli vanhentunut -kategoria tarkoittaa sitä, ettei Apple enää korjaa laitteita missään tilanteessa missään päin maailmaa eikä laitteisiin myöskään enää saa varaosia Applelta. Epäviralliset huoltoliikkeet luonnollisesti voivat korjauksia jatkaa, jos vain varaosia löytyy varastoista.

Apple ylläpitää verkkosivuillaan listaa tuotteista. iPhoneista iPhone 3G ja iPhone 3GS ovat jo myös vanhentuneiden listalla, kuin myös iPhone 4:n CDMA-verkkoja tukeva versio. Tämä lisättiin listalle iPhone 7 -julkistuksen jälkeen vasta hiljattain. Nämä tiedot koskevat lähes koko maailmaa.

iPhone 4 oli aikanaan ensimmäinen Retina-näytöllä varustettu laite, joskin yhä iPhone alkuperäisellä 3,5 tuuman näyttökoolla.

Uusien iOS-versioiden piiristä iPhone 4 putosi pois jo reilut kaksi vuotta sitten. Uusin ohjelmisto laitteeseen on iOS 7.1.2.

Lue myös: IPhone 7 kattavassa arvostelussa - kannattaako puhelimesta maksaa 800 euroa?

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat