Kuva: shutterstock

Uhreille positiivinen uutinen - tämä Helsingin kaupungin tietomurrosta tiedetään nyt

18.06.2024 20:15 - Minttu Tikkanen

Tietomurto tapahtui huhtikuussa.

Helsingin kaupungin tietokantaan huhtikuusssa kohdistuneesta tietomurrosta ja sen laajuudesta ollaan saatu lisätietoja. Positiivista tapauksessa on se, että tietomurto ei tiettävästi ole laajentunut huhtikuun jälkeen.

Vuotaneen verkkolevyn datamäärä on laaja, joten tilanteen ja kaikkien uhrien selvittämisessä tulee kaupungin tiedotteen mukaan menemään vielä aikaa. Positiivista on kuitenkin sekin, että laajasta tietomurrosta huolimatta Helsingin kaupungin tiedossa ei ole väärinkäytöksiä vuotaneilla tiedoilla. 

Helsingin kaupunki on pyrkinyt viestimään tilanteesta mahdollisimman laajasti niille, joiden tiedot oletettavasti ovat kärsineet tietomurrossa. Kaikkia ei kuitenkaan ole mahdollisesti vielä tavoitettu. Kaupunki kuitenkin listaa sivuillaan kohderyhmät, joiden tiedot ovat mahdollisesti vuotaneet, jolloin henkilöt voivat ryhtyä viranomaistoimiin halutessaan.

– Eniten meiltä on kysytty, mitä juuri minun tulee tehdä tässä tilanteessa. Toinen kysymys liittyy viestintään – miksi minuun ei ole oltu yhteydessä, vaikka tietojani on voinut päätyä murtautujan haltuun. Olemme tiedottaneet tietosuoja-asetuksen mukaisesti mahdollisimman laajasti asiakasryhmistä, joiden tietoja on voinut joutua murron kohteeksi, kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Satu Järvenkallas kommentoi tiedotteessa. 

Tietomurto mahdollistui teknologialtaan vanhentuneen etäyhteyspalvelimen myötä. Kyseinen palvelin on nyt poistettu käytöstä.

Lue myös: Onko salasanasi jokin näistä? Voidaan murtaa alle sekunnissa

Lue myös: Nettiselaimen hyödylliseltä vaikuttava ominaisuus voi olla todellinen tietoturvariski

Lue myös: Oletko saanut tällaisia yhteydenottoja? Poliisi varoittaa jälleen uusista huijauksista

Lähde: Helsingin kaupunki, Helsingin kaupunki

Kilpailut

Uusimmat