Näin suomalaisnuoria opastetaan seksiin - katso video!

17.04.2012 13:45 - Antti Granlund

RFSU on tänään julkaissut seksivalistusvideon Kartalla seksistä, jonka lähtökohtana ovat nuorilta kerätyt kysymykset omasta kehosta, hedelmöittymisestä ja seksitaudeilta suojautumisesta.

RFSU kertoo saaneensa pitkään yhteydenottoja opettajilta, jotka ovat kyselleet uuden seksuaalikasvatusoppimateriaalin perään. Koulujen aineistot ovat myös olleet heteronormatiivisesti painottuneita, ja RFSU halusi tuoda rinnalle myös seksuaalivähemmistöt huomioivan aineiston.

- Opettajat voivat käyttää Kartalla seksistä -filmiä opetuksen tukena ja keskustelunaloittajana. Tällaista tiedämme opettajien pitkään toivoneenkin. Elokuvan kanta on selkeästi se, että seksuaalisessa kanssakäymisessä tulisi tehdä vain mitä itse haluaa, kertoo Suomen RFSU Oy:n seksuaaliterapeutti Sari Mäki.

Filmi on tilattavissa Suomen RFSU Oy:ltä. Opetuspaketti sisältää filmin lisäksi opettajan oppaan, yksityiskohtaisen lehtisen, jonka tarkoituksena on auttaa opettajia käyttämään filmiä opetuksessa siihen sopivalla tavalla. Opas sisältää myös harjoitustehtäviä ja keskusteluaiheita.

Filmi on toteutettu animaationa. Näin myös herkimpien tilanteiden esittäminen on mahdollista. Katso traileri Kartalla seksistä -videosta alta.

Lisää videosta RFSU:n sivuilta.

Kilpailut

Uusimmat