Vähennä einesten käyttöä - näin helposti se onnistuu

02.01.2013 14:15 - Niina Jokiaho

Moni turvautuu kiireessä ja nälässä kaupan eineshyllyn antimiin. Moni valitsisi myös toisin, jos vain tietäisi mistä aloittaa.

Luomun ja terveellisen ruoan rakastaja, bloggaaja Noora Shingler paljastaa muutaman helpon vinkin, joiden avulla omaa ruokavaliotaan saa muutettua terveellisemmäksi

1. Siirry raaka-aineisiin, joilla ei ole tuoteselosteita. Eli bataatti, parsakaali, pähkinät, kala ja liha ovat juuri sitä mitä ovat, eikä niiden sisältämiä ainesosia tarvitse arvuutella.

2. Mieti, haluatko ostaa jotain luomuna? Shingler itse ostaa luomuna esimerkiksi tomaatit, paprikat, viinirypäleet ja omenat - eli kasvikset ja hedelmät jota syödään kuorineen.

3. Mutta: älä jätä kasviksia ostamatta vaikka niitä ei olisikaan tarjolla luomuna. Kasvikset ja hedelmät ovat aina hyvä valinta esimerkiksi välipaloiksi.

Kaupan kasvis- ja hedelmäosastolla innostus ostaa tuoreita elintarvikkeita iskee helposti, mutta usein nahistuneet porkkanat ja kaalit siirretään jääkaapista suoraan biojätteisiin. Ruoanlaitossa kannattaakin panostaa suunnitteluun - niin tylsältä kuin se kuulostaakin. Opettele muutama hyvä perusresepti, jotka pystyt valmistamaan nopeasti jopa ilman ohjetta.

Suunnitteluunkin on tarjolla helppo kikka: viikon ruokalistan saa valmiiksi kysymällä esimerkiksi perheen jäseniltä heidän lempiruokansa. Jos nelihenkisessä perheessä jokainen kertoo kaksi mieliruokaansa, on tulevalle viikolle kasassa jo kahdeksan eri ruoka-vaihtoehtoa joista jokainen varmasti pitää. Listan perusteella ostokset on helppo varata jääkaappiin valmiiksi.

Helppoja ja herkullisia reseptejä löytyy esimerkiksi Voicen Perjantairesepteistä.

Kilpailut

Uusimmat