Asiantuntija ihmettelee: Eivätkö vanhemmat enää osaa tehdä vihannesmössöä?

21.09.2013 08:18 -

Terveyden avaimet -ohjelman asiantuntija Paula Heinonen ei syöttäisi pienille lapsille kauppojen lastenruokavalmisteita.

Funktionaalisen lääketieteen asiantuntija ja kouluttaja Paula Heinonen ei katso hyvällä kaupoissa myytäviä valmiita lastenruokia, jotka on tarkoitettu vain muutaman kuukauden ikäisille lapsille.

- En hyväksy niitä alkuunkaan. Niiden sisältämät rypsi- ja auringonkukkaöljyt eivät ole kylmäpuristettuja tai luomua vaan teollisen prosessin läpikäyneitä. Prosessissa käytetään liuottimia ja kuumahöyrytislausta, ja öljyistä otetaan pois komponentteja, jotka olisivat tärkeitä lapsen kehitykselle, Heinonen päivittelee.

Heinosen mukaan kauppojen lastenruoille olisi helppo ja terveellisempi vaihtoehto.

- Äidit, jos ette osaa tehdä vihannesmössöjä, menkää mummien luo! Tai veljen, tädin tai kenen tahansa luo, joka osaa neuvoa, Heinonen sanoo.

- Helpompaa tapaa ei ole kuin höyryttää porkkana ja sekoittaa se tehosekoittimella mössöksi. Sitten sen voi laittaa pieniin rasioihin ja panna pakkaseen. Sen voi myöhemmin ottaa esiin ja lämmittää vesihauteessa, Heinonen opastaa.

Kuuntele Terveyden avaimet -ohjelma Iskelmältä sunnuntaina kello 9.00. Viikon aiheina ovat muun muassa lastenruoat, ruokaöljyt ja ripuli. Ohjelma uusitaan torstaina kello 18.00.

Kilpailut

Uusimmat