Pysy terveenä, hoikistu... 5 yllättävää syytä syödä mustikkaa

21.10.2013 18:00 - Heli Thoren

Metsän aarteet ehkäisevät flunssaa, hoikistavat ja takaavat kuitujen saannin.

Mustikoita pirtelöön, puuroon ja suuhun vaikka sellaisenaan. Metsistä löytyvä mustikka on todellinen supermarja. Mustikoiden popsiminen kannattaa, monessakin mielessä.

1. Pitää terveenä

Mustikat sisältävät runsaasti antioksidantteja. Tutkijat Arkansisin yliopistossa totesivat mitatessaan, että mustikat ovat yksi ruoka-aineista, jotka sisältävät eniten antioksidantteja. Näin ne auttavat kehoa vastustamaan sairauksia tehokkaasti.

2. Hoikistaa

Michiganin yliopiston tutkijat selvittivät, että ne, kenen ruokavalioon kuuluivat säännöllisesti mustikat, olivat vyötäröltään muita hoikempia. Mustikoiden kuitujen on todettu pitävän nälkää loitolla erityisen tehokkaasti. Tutkijat epäilevätkin, että tämä on yksi syy siihen, miksi mustikoita popsivat ovat muita hoikempia.

3. Alentaa verenpainetta

Tutkimusten mukaan mustikoiden popsiminen saattaa laskea korkean verenpaineen riskiä. He, jotka popsivat mustikkaa yli desin päivässä, kärsivät 10 % pienemmällä riskillä korkeasta verenpaineesta.

4. Parantaa muistia

Cincinnatin yliopisto Yhdysvalloissa totesi, että etenkin vanhemmilla ihmisillä mustikkamehun juominen paransi muistia. Jo kahdentoista viikon jälkeen kyky muistaa oli parantunut.

5. Suojaa suolistoa

Mustikan sisältämien ainesosien on todettu suojaavan suolistoa syövältä. Tutkijat Rutgersin yliopistosta New Jerseystä totesivat, että suoliston kunto oli parempi mustikoita syövillä.

Lähde: Besthealthmag.au

 

 

Kilpailut

Uusimmat