5 tieteellisesti todistettua keinoa, joilla elät pidempään

25.03.2014 11:30 - Karoliina Kotala

Jokainen haaveilee pitkästä elämästä terveenä. Jos omaa elinaikaansa haluaa pidentää, on syytä muistaa muutama tieteellisesti todistettu neuvo.

Huffington Post -sivusto on koonnut listan ohjeista, joiden on tieteellisesti todistettu pidentävän elinikää.

1. Pysy poissa television äärestä
Australialaistutkimuksessa selvisi, että mitä enemmän terveet ihmiset viettivät aikaa television ääressä, sitä suurempi oli heidän riskinsä menehtyä ennenaikaisesti tai sydänsairauksiin. Heitä siis kaukosäädin kädestäsi ja suuntaa kuntosalille.

2. Syö kourallinen pähkinöitä, päivittäin
30 vuotta kestäneessä tutkimuksessa selvisi, että koehenkilöt, jotka eivät syöneet pähkinöitä päivittäin menehtyivät 20 prosenttia todennäköisemmin kuin ne, jotka söivät pähkinöitä. Tee siis palvelus sydämellesi ja lisää pähkinöitä vaikkapa aamupuuroosi.

3. Vähennä punaista lihaa
Pihvi silloin tai tällöin ei ole vaaraksi, mutta muista kohtuus. Eräässä tutkimuksessa todettiin, että terveet ihmiset, jotka söivät usein lihaa sairastuivat muita todennäköisemmin sydänsairauksiin. Muista myös, että prosessoitu liha on myös yhdistetty useisiin sairauksiin ja syöpiin.

4. Lähde lenkille
Sen lisäksi, että urheilu vaikuttaa terveyteen suoraan treenin jälkeen, sillä on myös todella merkittäviä pitkäaikaisvaikutuksia. Tanskalaistutkijat totesivat hiljattain, että juuri juoksutreenit ovat avain pitkään ikään.

5. Löydä rauha
Koko kehosi voi hyvin, kun osaat rauhoittua ja löytää mielenrauhan. Eräässä tutkimuksessa todettiin, että ihmiset, jotka meditoivat ikääntyivät hitaammin.

Lähde: The Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat