Voitko vapauttaa itsesi stressin kurimuksesta? Valmentaja Miia Huitti vastaa

11.09.2014 07:00 - Anna Hopi

Valmentaja Miia Huitti opastaa valmennettaviaan Paranemisen avain -menetelmän salaisuuksiin. Kyseessä on itsehoitomenetelmä, jolla kuka tahansa voi vapautua stressistä omin voimin.

Tohtori Alexander Loydin kehittämä Paranemisen Avain -menetelmä eroaa monesta hoitomuodosta siinä, että henkilö ottaa siinä itse vastuun paranemisestaan. Lääkkeiden ja vaihtoehtohoitojen sijaan stressin syitä lähdetään etsimään syvemmältä ihmisen psyykestä.

- Se on aika voimaannuttavaa monelle, kun huomaa, että tein homman itse. Sain aikanaan itse burn outiin masennuslääkkeet, unilääkkeet, rauhoittavat, enkä halunnut käyttää niitä. Halusin olla toimintakunnossa yöllä sen varalta, että joku vauvoista heräisi, kertoi valmentaja ja perheenäiti Miia Huitti Iskelmälle.

- Kokeilin muita hoitomuotoja vyöhyketerapiasta akupunktioon, mutta tämä toimi nopeasti yöuniin. Paranemisen avaimessa otetaan itse vastuu omasta paranemisesta. Tämä kulkee perinteisten lääketieteellisten ja muiden hoitomuotojen rinnalla, koska teet tätä yksin omassa rauhassasi kuusi minuuttia kerrallaan muutaman kerran päivässä.

- Siinä mennään kiinni stressin alkusyyhyn. Miksi minulle tuli stressi, masennus tai jopa fyysinen oire. Jopa 95 prosenttia fyysisistä sairauksia on stressiin liitännäisiä. Mennään tunnetason ja sydäntason puolelle ja etsitään ratkaisua siihen, mikä yksittäisen ihmisen vie stressiin. Etsitään varhaisinta tunnetta, jolloin hänellä on tuntunut tuo sama tunne ja on syntynyt ärsyke-reaktio-perustainen stressireaktio. Pyritään parantamaan se varhaisin tunne, mihin se liittyy.

Kilpailut

Uusimmat