Tutkimus todistaa: Kiitollisuudella voit muuttaa elämäsi

02.12.2014 11:06 - Anna Hopi

Moni harmittelee turhaan elämässään olevia negatiivisia asioita. Jos keskittyy iloon ja kiitollisuuteen, ihminen onnistuu tutkimuksen mukaan luomaan itselleen onnellisuutta.

Kiitos-sanaan sisältyy paljon tarkoitusta ja vilpittömyyttä ja tuoreen tutkimuksen mukaan kiitollisuus maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti. Psykologian tohtori Martin Seligmanin tekemän tutkimuksen mukaan kiitollisuuden näyttäminen todellakin kannattaa.

Tutkimuksessa tehtiin erilaisia positiivista tunnetta tuovia tehtäviä. Tutkimuksen yhdessä osassa koehenkilöiden piti kirjoittaa kiitoskirje jollekin sellaiselle henkilölle, joka ei välttämättä ollut tietoinen toisen henkilön kiitollisuuden tunteesta. Sen jälkeen koehenkilöiden oli vietävä kirjeet oikeille henkilöille ja olla paikalla, kun toinen henkilö luki kiitoskirjeen hiljaa itsekseen.

Kävi ilmi, että kaikista positiivista tehtävistä kirjetehtävä tuotti eniten onnellisuuden tunnetta koehenkilöissä. Kävi myös ilmi, että eräiden koehenkilöiden masennusoireet vähenivät. Tämän lisäksi koehenkilöt tunsivat kirjetehtävästä saadut hyvät tunteet vielä viikon ja jopa kuukauden kuluttua itse tehtävästä.

Lähde: Men's Health


Kerroimme äskettäin, että kiitollisuus luo lapsesta menestyjän. Vanhempien vastuulla on opettaa tämä elämänasenne jälkipolvilleen. Lue lisää täältä.

Kilpailut

Uusimmat