Selviydy keskipäivän väsymyksestä ilman kahvia - lue 11 kofeiinitonta vinkkiä!

18.12.2014 12:34 - Elina Jokela

Moni kärsii työpäivän aikana viimeistään iltapäivällä suuresta väsymyksestä. Jos haluaa välttää kahvia niin on monia muitakin keinoja nostaa vireystilaa.

Ei ole mitään kamalampaa kuin keskipäivän väsymys - se toimii luovuuden tappajana. Kahvi ei ole aina ratkaisu kaikkeen. On muitakin keinoja nostaa vireystilaa. Lue alta 11 vinkkiä kuinka voit nostaa energiatasosi kattoon ilman kofeiinia.

Nuuhkaise sitruunaa.

Aromaterapeuttinen tapa voi toimia. Sitruunan tuoksuttelu stimuloi ja antaa voimaa iltapäivään. Appelsiinin kuorinta tekee saman.

Mene kävelylle.

Raikas ilma virkistää ja sillä on pitkäaikaisia hyötyjä. Ulkoilma vähentää masennuksen tuntemuksia ja edistää henkistä terveyttä.

Työskentele askeleittain.

Koko päivän kestävä intensiivinen keskittyminen tuhoaa luovuutta. Toimit tehokkaammin, kun keskityt 90 minuutiksi kerrallaan työskentelyyn ja pidät välillä kunnon taukoja.

Hölkkää portaissa.

Veri alkaa kiertämään aivoissa paremmin liikkuessa. Nopea treenitauko, vaikka vain portaiden lasku ja nousu, virkistää huimasti.

Ota torkut.

Vain 20 minuutin torkut piristävät ja lisäävät luovuutta. Älä mieti, mitä pomo ajattelee, vaan mene toimiston sohvalle minitirsoille.

Hyödynnä nopeaa ajattelua.

Nopeat päätökset lisäävät energiaa. Älä siis jahkaile vaihtoehtojen välillä - tee päätös ja pysy siinä.

Kuuntele musiikkia.

Musiikki antaa pienen paon töistä ja voit keskittyä hetken muualle. Musiikki nostaa myös mielialaa! Laita lempibiisisi soittimeen ja jammaile hetki.

Nesteytä.

Vesi on tärkeä asia etenkin virkeyden kannalta, mutta sokerisia litkuja kannattaa välttää. Ota siis kylmää vettä lasiin ja siemaile hitaan nautiskelevasti.

Korjaa ryhti.

Väsyneenä unohtaa ryhdin pidon, mutta se vaikuttaa vireystilaan. Korjaa tasaisin väliajoin ryhtisi, niin olosikin voi muuttua.

Katso pentukuvia.

Suloiset kissa- tai koirakuvat piristävät ja siten nostaa energiatasoa. Se on hassu tapa saada enemmän virtaa työpäivään, mutta toimii!

Jätä työpöytäsi.

Pidä taukoa ja lähde pois työpöytäsi äärestä. Maiseman vaihto virkistää! Käy vaikka työpaikan keittiössä jääkaapilla välillä haukkaamassa eväitä.

Lähde: Huffington Post

 

 

Lue täältä, mitä terveysvaikutuksia vedellä on!

Kilpailut

Uusimmat