Tutkimus selvitti: Kurvikas nainen saa älykkäämpiä lapsia

21.01.2015 10:49 - Karoliina Kotala

Kurveista on hyötyä, koska uusimman tutkimuksen mukaan muodokas nainen saa aikaan muita nokkelampaa jälkikasvua.

Tutkijat ovat kautta aikain etsineet selitystä sille, miksi keskivertonaisen vartalosta löytyy usein suhteessa enemmän rasvaa kuin miehen vartalosta. Nyt tutkijat ovat kuitenkin vakuuttuneita siitä, että rasva reisissä, lantiolla ja pakaroissa vaikuttavat jälkikasvun älykkyyteen.

Niin sanotuiksi rasvapankeiksi kutsutut alueet naisen kehossa vaikuttavat merkittävästi vastasyntyneen aivojen kehitykseen rintaruokinnan kautta, tutkijat kertovat. Lapsen hermoston kehittyminen vaatii runsaasti rasvaa ja juuri reisissä, lantiolla ja pakaroissa sijaitseva rasva sisältää erityisen paljon dokosaheksaeenihappoa eli DHA:ta , joka on tärkeä rakennusaine aivoille.

- Vaikuttaa, että nainen on kehittynyt keräämään näitä rasvoja ja säilyttämään ne, kunnes lapsi syntyy, tutkija Will Lassek kertoo.

Nainen menettää usein rasvaa imetyksen yhteydessä, yleensä noin puoli kiloa kuukaudessa. Tutkijat uskovat myös, että samainen teoria löytyy tutun ilmiön taustalta: miksi miehet tuntevat vetoa kurvikkaisiin naisiin.

- Naisilla, joilla on uhkeat reidet on korkeampia pitoisuuksia hyviä rasvoja. On jopa todisteita siitä, että kyseiset naiset ja heidän jälkeläisensä ovat rasvan seurauksena älykkäämpiä, Lassek toteaa.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat