Jari Sarasvuon Stronghold auttaa muutoksen keskellä: "Tarvitsemme uuden tarinan työstä"

23.03.2015 09:21 - Anna Hopi

Suomalainen menestyy Sarasvuon mukaan kovalla työllä, mutta vaa'assa painavat myös uudistumishalu ja se, mitä tarinaa kerrot itsellesi päivittäin.

Jari Sarasvuo käsitteli vielä jokin aika sitten päivän polttavia puheenaiheita omassa keskusteluohjelmassaan. Sitten tulivat muutosvoimat, jotka veivät miehen pois TV-ruuduista miettimään omaa elämäänsä syvällä tavalla. Sarasvuo puhuu tilasta kadotuksena, jossa pudotuksen jälkeinen tyhjyys iski kasvoille.

Tuossa vanhan todellisuuden raunioissa versosi alkuun jotain vahvempaa ja aidompaa. Syntyi linnake, Stronghold. Sarasvuon julkaisema ensimmäinen video herätti yleisön. Parrasvaloissa paistatellut mies istui tällä kertaa ilman rihman kiertämää saunassa ja kertoi rehellisesti tuntojaan kameralle.

Video kutsui ihmisiä kohtaamisiin. Sarasvuo kurkotti kättään ja tähän kädenojennukseen vastattiin. Tällä hetkellä takana on lukuisia onnistuneita tapaamisia Kauniaisten Strongholdissa. Hänen mukaansa paikka, ilmiö ja mielentila on syntynyt tarpeeseen.

- Suoraan sanoen mehän elämme lopun aikoja. Se tarkoittaa siis sitä, että se yhteiskunta ja elämäntyyli, johon me vahingoksemme ehdimme kovasti jo tottua, tulee päätökseensä. Meiltä loppuvat rahat ja ihmisten keskinäinen halu jatkaa tätä touhua. Ihmiset ovat saaneet tarpeeseen, kertoi Sarasvuo.

- Viisaimmat ovat olleet jo pitkään huolissaan, ettei tämä yli varojen eläminen voi jatkua. Tai se, että työikäisistä kolmasosa ei tee työtä. Se ei mitenkään voi jatkossa onnistua keneltäkään.

Ratkaisu löydetään miehen mukaan uusiutumisesta, joka vaatii uuden perustan valamista. Verkkosivuillaan Sarasvuo julistaa: "Myrsky nousee. Vanha murtuu. Tarvitsemme horjumattoman linnakkeen. Siksi Stronghold."

- Stronghold on yksinkertaisesti paitsi linnake vaarallista murrosta vastaan, niin uusi tarina työstä. Tarvitsemme uuden tarinan työstä niin, että suurempi joukko otetaan mukaan ja työ on palkitsevampaa kuin nykyisin.

"Kerro itsestäsi parempi tarina"

Sarasvuon mukaan tarinankerronnan voiman voi saada käyttöönsä miettimällä niitä tarinoita, joita elää todeksi omassa elämässään joka päivä. Muutos lähtee yhdestä ihmisestä kerrallaan.

- Paremmat asiat saavat mahdollisuutensa ainoastaan, jos ihminen oppii kertomaan parempaa tarinaa itsestään, maailmasta ja tulevaisuudestaan. Myönteinen muutos ei ole mahdollista ilman, että syntyy uusi tarina. Tarvitaan uusi suhde siihen, mitä tapahtuu ja mitä asioille tulee tehdä seuraavaksi. Tämähän on johtamisenkin ytimessä - strategiat eivät voi toteutua muuta kuin tarinankerronnan kautta, sanoi Sarasvuo.

Miehen mukaan tarinankerronta vaikuttaa esimerkiksi toimivaan parisuhteeseen.

- Parisuhteessa on kysymys siitä, että ihmiset löytävät heitä yhdistävän tarinan, jota he elävät sitten arjessaan todeksi.

Stronghold on ollut Sarasvuolle paitsi oman muutoksen ilmentymä, myös oivallusten paikka monille ihmisille. Verkkosivuillaan mies kirjoittaa pyrkivänsä lisäämään linnakkeellaan ihmisten runsautta. Kun kiehtovaan keitokseen lisätään aineksiksi myyttistä sanastoa ja vertauskuvia, herää mielikuva Strongholdista suomalaismytologisena runsauden lähteenä, Kalevalan Sampona.

-Strongholdin mytologiassa on viittauksia suomalaisuuden väkevimpaan osaan, josta Kalevala on yksi esimerkki. Meillä on kyky muuttaa loitsujen avulla suhdettamme maailmaan ja luoda siten menestystä työssä. Stronghold on paitsi konkreettinen paikka, jossa ihmiset kohtaavat, myös menetelmäoppi ja mielentila, jonka tarkoitus on auttaa ihmisiä pärjäämään nykytilanteessa dramaattisesti paremmin - millaisia haasteita heillä sitten sattuu olemaankin.

"Suomalainen menestyy tekemällä kovaa työtä"

- Strongholdin myötä olen saanut noin 10 000 ihmiseltä informaatiota heistä ja pitkiä kirjeitä, yli 6 000 liuskaa. Todella moni ihminen on sanonut, että heidän elämässään on tapahtunut muutos, kun he ovat kuunnelleet jakamaani tarinaa. Se ei johdu tarinan sanasisällöstä, mitä siellä täsmälleen kerrotaan, vaan ihmisen päätöksestä antautua jollekin paremmalle vaihtoehdolle, työstää sitä ja saada siitä satoa.

Mitä kokoontumisissa on sitten tapahtunut? Sarasvuon mukaan haltioitumista, inspiroitumista ja asioiden paikalleen loksahtamista. Strongholdissa keskustellut asiat ovat jääneet ihmisten mieliin jäytämään ja siellä jaetut tarinat ovat avanneet heissä jotain uutta.

Yksi menestyksen hedelmä on oppia kääntämään vastoinkäymiset menestykseksi. Epäonnistumisesta seuraava mielipaha on usein tässä tiellä, sen mies oppi kadotuksen tilassa. Tällä viikolla Sarasvuo jakaa ajatuksiaan ilmaisessa Puolita vitutus, tuplaa tulokset -webinaarissa 24. maaliskuuta. Kuuntelemaan mahtuu tuhat ihmistä kerralla ilmoittautumisjärjestyksessä. Lue webinaarista lisää täältä. Webinaari on uteliaalle  vaivaton kurkistus Strongholdin tietopankkiin.

Arjessa monelle mielipahaa voi aiheuttaa esimerkiksi se, jos kaikki pelimerkit elämässä eivät tue menestystä.

- Inspiraatio on mahtava asia, mutta sen tueksi kaivataan käyttökelpoisia ideoita ja toivon mukaan ihmisiä, jotka auttavat näiden ideoiden toteuttamisessa. Inspiraation merkitystä on vaikea liioitella tarpeeksi - se on arvokas asia. Se ei kuitenkaan kanna maaliin, sen lisäksi tarvitaan ideoita ja ihmisiä. Näitä kolmea asiaa pyrimme ihmisille toimittamaan parhaan kykymme mukaan, kiteytti Sarasvuo Strongholdin.

Syvempää ymmärrystä haluaville Sarasvuo on rakentanut Puolita vitutus, tuplaa tulokset -verkkokurssikokonaisuuden, jossa voi saada 12 viikon ajan tehokkaita työkaluja omaan arkeen muun muassa valmennusvideoiden kautta. Kurssi alkaa kiirastorstaina 2. huhtikuuta, ja voit lukea siitä lisää täältä.

Kurssilla Sarasvuo kertoo esimerkiksi viisi vipuvoimatekijää, jotka voivat oikein hyödynnettyinä auttaa ihmistä luomaan runsautta elämäänsä. Miehen mukaan suomalainen menestyy kärsivällisellä puurtamisella.

- Suomalainen menestyy tekemällä kovaa työtä sen eteen, että toisilla ihmisillä menisi paremmin. Bisneksen tarkoitus on parantaa muiden ihmisten, asiakkaiden ja työkavereiden elämää. Tärkein menestyksen komponentti on uhrautuva, intohimoinen työ. Tarvitaan myös riskinottoa, pitää olla valmis häviämään paljon, jotta voisit pärjätä. Menestykseen kuuluu sen verran älliä, että tiedät, koska olet onnekas, summasi mies.

- Ilman tätä et pysty hyödyntämään vastaantulevia tilaisuuksia. Lopusta huolehtivat aika ja todennäköisyydet. Jos teet todella kovasti kymmenen vuotta töitä, tyypillistä on, että siinä vaiheessa horisontissa alkaa aurinko kajastaa ja huomaat olevasi todella menestynyt. Menestyjä käy tiensä läpi kärsivällisesti, ja siksi osaa meistä palkitaan kohtuuttoman hyvin.

Kilpailut

Uusimmat