Omistatko omenavartalon? Näin pysyt elämäsi kunnossa

09.05.2015 12:34 - Senni Loikala

Muodokkaan vatsan omaavan naisen terveysohjeet kootiin yhteen.  

Omenavartalon omaavalla naisella ylimääräiset kilot kertyvät vatsaan ja sen ympärille. Kädet ja jalat ovat yleensä kuitenkin hoikat.

Yleiset mieliteot: Tärkkelyspitoiset tai paljon sokeria sisältävät ruoat, kevytlimsat ja kofeiini.

Haasteet ruokavaliossa: Energian puute ja mieliteot erityisesti aamupäivällä ja lounaan jälkeen.

Hormoni, jota kannattaa tarkkailla: Insuliini. Jos edustat vartalotyypiltäsi omenaa, niin hoikistumisen kannalta tärkeintä on saada verensokeritasot kuriin.

Ihanneruokavalio: Suosi puhtaita proteiineja, kuten kanaa, vähärasvaisia lihoja ja kalaa. Pidä huoli, että saat terveellisiä rasvoja esimerkiksi kananmunista, avokadosta, pähkinöistä, siemenistä ja kasvis-, kookos-, ja oliiviöljystä. Syö myös paljon vihreälehtisiä vihanneksia, kuten pinaattia, kaalia ja salaatteja.

Rajoita: Vältä syömästä tärkkelyspitoisia hiilihydraatteja pitkin päivää, vaan keskitä ne mieluiten yhteen ateriointiin päivässä. Rajoita myös sellaisten hedelmien määrää, joiden glykeeminen indeksi on matala. Yleisempien elintarvikkeiden, joiden joukossa on myös hedelmiä, glykeemiset indeksit pääset tarkastamaan täältä.

Eliminoi: Kahvi ja kofeiinipitoiset juomat. Sokeripitoiset hiilihydraattien lähteet, kuten urheilujuomat, energiapatukat ja makeutetut jugurtit.

Lähde: Mind Body Green

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat