Vodkasta on moneksi: Pese haisevat jalat ja paranna hammassärky

12.05.2015 12:43 - Linda Arponen

Vodka toimii monessa muussakin merkityksessä kuin drinkkien aineksena ja raakana juotuna.

Vodka ei välttämättä ole suosikkijuomasi, mutta mitä tehdä, jos pullollinen tätä alkoholia on jäänyt asumaan keittiön kaappiisi?

Juomaa ei kannata heittää pois, sillä vodkaa voi käyttää yllättävän monella tavalla ympäri kotia. Vodka kun tappaa erinomaisesti vaikkapa bakteereita.

Kokeile käyttää vodkaa siis vaikkapa jollakin seuraavista tavoista:

Hoida haisevia jalkoja

Liota pesulappua tai pyyhettä vodkassa ja hiero sillä jalkojasi. Koska vodka on antiseptistä, se tuhoaa jalan bakteerit ja sienet. Lisäksi jalat kuivuvat hajuttomasti.

Paranna hammassärky

Alkoholit kuten viski ja vodka voivat helpottaa hammassärkyä. Liota siis pumpulipalloa vodkassa ja pidä sitä sen jälkeen hampaasi päällä. Voit myös purskutella vodkaa suussasi kivun lievittämiseksi, mikäli maku ei haittaa sinua.

Poista tahrat

Vodkalla voidaan poistaa vaikkapa ruohon, musteen, huulipunan ja öljypohjaisten aineiden aiheuttamat tahrat. Liota tahra vodkassa, hankaa puhtaalla hammasharjalla, jotta lika irtoaa. Tämän jälkeen voit heittää kankaan normaalisti pyykinpesukoneeseen.

Puhdista silmälasit

Vodka toimii myös linssin puhdistajana, koska se ei jätä raitoja. Laita sitä hiukan mikrokuituliinalle ja hiero lasit liinalla, jotta pääset eroon pölystä, sormenjäljistä ja muusta liasta.

Puhdista keittiötasot

Yhdistä suihkepulloon yksi osa vodkaa ja kaksi osaa vettä. Suihkuta sitä sen jälkeen keittiön tasoille ja pöydille. Voit kiillottaa sillä myös tiskialtaan ja muut haluamasi pinnat. Jos tahrat ovat tiukassa, anna liuoksen vaikuttaa hetken aikaa ennen poispyyhkimistä.

Lisää tehoa tiskaukseen

Kun liotat likaisia tiskejä altaassa, lisää pesuaineen lisäksi veteen loraus vodkaa. Se auttaa poistamaan rasvaa ja jättää astiat raidattomiksi ja kiiltäviksi.

Poista liimatahrat

Jos sinulla on jäänyt hintalapun jäänteitä jollekin pinnalle, kaada vodkaa rätille ja hiero sillä tarran jälkiä kunnes kaikki on lähtenyt pois.

Valmista vodkanallekarkkeja

Jos haluat tehdä klassisista karkeista aikuisille sopivan version, liota nallekarkkeja vodkassa parin päivän ajan ja anna niiden kuivua. Nallekarkit näyttävät tavallisilta, mutta maistuvat hieman erilaisilta.

Lue pidempi lista täältä.

Lähde: Business Insider

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat