EU:lta kahville turvallisuussuositus: Älä juo enempää kuin 4 kuppia päivässä

01.06.2015 11:09 - Anna Hopi

Kahvin juominen voi olla liiallisessa määrin haitallista terveydelle.

EU:lta on tullut kofeiinin käyttöön turvallisuussuositus, jonka mukaan 400 mg kofeiinia päivässä riittää ihmiselle. Keskimäärin kahvimukissa on 100 mg kofeiinia, siis maksimimäärä kelle tahansa on neljä kuppia kahvia päivässä. Riittääkö se sinulle?

Liiallisen kahvinjuonnin sanotaan olevan terveydelle haitallista, jonka vuoksi sen käyttöä tulee säädellä. Vahingollisinta kahvi on luonnollisesti raskaana oleville naisille. Heille suositellaan maksimissaan kahta kuppia päivässä.

EU:n elintarviketurvallisuusvirasto varoitti ihmisiä ylittämästä neljän kupin rajaa, sillä siitä voi aiheutua erilaisia terveysongelmia ahdistuksesta unettomuuteen ja sydänrytmin häiriöihin. Pahimmassa tapauksessa liika kofeiinin käyttö voi aiheuttaa sydänkohtauksen. Raskaana olevalle liika kofeiini voi aiheuttaa keskenmenon.

Viraston mukaan samat ohjeet koskevat energiajuomia, joissa kofeiinin määrä on niin ikään suuri. Tarkastele siis myös muita juomia kriittisesti!

Teekuppi sisältää keskimäärin 50 mg kofeiinia ja Red Bull -tölkki 80 mg. Coca Cola -tölkki sisältää 30 mg kofeiinia, vaikka sitä pidetään todella kofeiinipitoisena juomana. Pepsi Max -tölkki sen sijaan pitää sisällään 115 mg kofeiinia.

Lähde: Daily Mail.

Kilpailut

Uusimmat