Valmistaudu kesään - 10 parasta niksiä kehonhuoltoon

23.06.2015 09:42 - Anna Hopi

Haluamme näyttää kesällä raikkailta ja hyvinvoivilta. Se onnistuu kauteen kuuluvilla terveysvinkeillä.

Kun aurinko alkaa paistaa ja toppatakit heitetään syrjään, ihmisen huomio kiinnittyy yhä enemmän omaan kehoon. Mietitään, miten voisi pukeutua kauniisti ja omaa vartaloa korostavasti. Aineenvaihdunnalla on iso rooli hyvinvoinnissa. Kesään voi valmistautua kymmenellä terveysniksillä. Lue ne alta.

1. Älä yritä näännytysdieettejä, ne hidastavat aineenvaihduntaa. Säännöllinen syöminen on tärkeää. Pidä ruokailujen välillä kolmen tunnin taukoja, niin kehosi pystyy parhaalla tavalla hyödyntämään ruoan ja aineenvaihdunta toimii.

2. Syö hitaasti. Ruoansulatus ei pidä hotkimisesta. Suussa aktivoituvat suokaa sulattavat luontaiset hormonit, ja kun pureskelet rauhassa sylki hajottaa ruokaa valmiiksi ruoansulatusta varten. Rauhassa syöminen auttaa verensokeria pysymään tasaisena.

3. Kookosöljy pistää aineenvaihdunnan liikkeelle. Viimeisimmän tutkimuksen mukaan se peittoaa monet muut öljyt mennen tullen. Lisää sitä vaikkapa smoothieen liikuntasuorituksen jälkeen.

4. Lisää ruokaan lämpöä kanelilla, cayennepippurilla, inkiväärillä ja chilillä. Niiden avulla rasva palaa kehossa nopeammin.

5. Nuku hyvin. Huonosti nukkuvat ihmiset kerryttävät tutkimuksen mukaan painoaan todennäköisemmin. Tiesitkö, että kodin siisteys vaikuttaa unen laatuun? Lue täältä  lisää.

6. Jos kyllästyt syömään samaa voileipää aina lounaalla, kokeile jotain erilaista. Tuo omat eväät töihn ja kokkaa jotain herkullista.

7. Vältä hiilihydraatteja. Jos syöt valkoista kidney papua, se toimii elimistössä vähentämällä hiilihydraattien vaikutusta kehossa.

8. Älä tuijota vaakaa. Pysyvä muutos saavutetaan pitkän ajan kuluessa.

9. Kävele päivittäin korttelin ympäri - tai pidempään. Sulattelet paremmin syömääsi ruokaa ja autat jälleen aineenvaihduntaa toimimaan.

10. Olet aktiivinen - käy kuntosalilla tai harrasta lempilajiasi. Ne tunnit eivät mene hukkaan. Liiku aina kun tunnet kehossa siihen kutsua, urheilua ei kannata pakottaa. Jos keho tuntuu väsyneeltä, saatat tarvita lisää nestettä tai vain lepoa. Yksi lepopäivä viikossa tarvitaan vähintään, jotta elimistö saa palautua rasituksesta.

Lähde: Female First.

Kilpailut

Uusimmat