Oletko vanhempiesi toinen lapsi? Näin syntymäjärjestys vaikuttaa luonteeseesi

27.06.2015 19:06 - Senni Loikala

Toisena syntyneet ovat esikoista rennompia - psykoterapeutti Fran Walfish kertoo miksi.

Monista vanhemmista toinen lapsi tuntuu ensimmäistä muksua helpommalta tapaukselta. Yahoo!-sivusto kysyi asiantuntijalta, miksi toisen lapsen luonne on usein ensimmäistä viipeltäjää rauhallisempi.

Perheiden kanssa työskentelevän psykoterapeutin Fran Walfishin mukaan syy löytyy siitä, että ensimmäisen lapsensa kohdalla vanhemmat ovat aivan tohkeissaan. He voivat sortua jopa ylihuolehtimiseen, koska pelkäävät pienokaiselle sattuvan jotakin. Toisen lapsen kohdalla kokemus on tehnyt vanhemmista itsevarmempia.

- Lapset omaksuvat vanhempiensa tunteet ja vastaavat niihin. Rennot vanhemmat antavat rentoutunutta energiaa, mikä usein johtaa rauhallisempaan luonteeseen lapsella, Walfish selvittää.

Vanhempien huomio jakaantuu

Vanhemmat harvoin höösäävät toisen lapsensa ympärillä yhtä kovasti kuin ensimmäisen. Vauvan itkiessä äiti ei välttämättä ryntää tuulispäänä rauhoittelemaan ja vanhempien huomiota on jakamassa myös esikoinen.

- Niinpä toiseksi syntyneet oppivat rauhoittamaan itse itseään ja heistä tulee vähemmän vaativia, Walfish jatkaa.

Kaikki toisena syntyneet lapset eivät kuitenkaan ole helpompia kuin sisaruksensa. Siitä huolimatta vanhemmista saattaa siltä tuntua, koska kokemus ensimmäisestä muksusta on tehnyt heistä rennompia.


Lähde: Yahoo!

Kilpailut

Uusimmat