Mies, miten kohtaat naisesi tunnemyrskyt? Suomalaisvalmentaja ohjeistaa

12.08.2015 09:53 - Anna Hopi

Ratkaisuvalmentaja Heikki Harjun mielestä suomalaisilla miehillä on suuri vaikutusvalta suhteen onnistumiseen.

Pariskuntia pitkään valmentanut Heikki Harju osoittaa kotisivuillaan artikkelinsa pariskunnille - ja erityisesti miehille. Oheinen opettavainen kertomus voisi olla kenen tahansa rakkauselämästä.

"Mies, miten kohtaat naisesi tunnemyrskyt?

Tosiasia on, että suurin osa naisista ei edes itse tiedä miten heidän miehensä voisi tehdä heidät tyytäväiseksi, rentoutuneeksi ja iloiseksi. Naiset kyllä ajattelevat tietävänsä ja he aina antavat miestensä kuullakin, että kun ”sinä, et koskaan pese pyykkiä, imuroi, vie minua minnekään ja sitä ja tätä...”. Ja sitten kun mies erehtyy täyttämään näitä naisen ehdotuksia pesemällä pyykkiä ja imuroimalla, niin nainen tuntee itsensä vain vielä enemmän harmistuneeksi ja alkaa syyttää miestään siitä, että häntä kiinnostaa vain hänen työnsä ja että hän ei merkitse hänelle mitään, koska mies ei koskaan vie häntä mihinkään.

Tämän ”huomautuksen” siivittävänä mies sitten oitis pyytää, että mennäänkö huomenna elokuviin. Ja nainen hermostuu vielä lisää ja alkaa syyttää miestään, että kun et koskaan voi viedä minua spontaanisti mihinkään. Aina minun täytyy pyytää... et edes tuo kukkia minulle, ellen minä erikseen huomauta asiasta! Ja kun mies ryntää oitis kukkakauppaan, niin nainen alkaa jo kokea, että hän on miehelle aivan yhdentekevä.

Miehen palatessa kukkien kanssa nainen ilmoittaa, että hän on suunnitellut muuttavansa omaan asuntoon, koska ei selvästikään merkitse miehelle mitään. Nainen ajattelee, että mies ei tajua häntä pätkääkään joten on parempi, että muutamme erilleen. Tässä kohtaa mies yleensä viimeistään menettää toivonsa ja vetäytyy omaan toivottomuuden luolaansa. Hän istahtaa katsomaan televisiota, Ipadiaan, menee autotalliin tai lähtee töihin tai johonkin pois kotoa.

Mieshän antoi kaikkensa? Mitä tapahtui?
 
Mies antoi kaiken, paitsi sen mitä nainen oikeasti tarvitsi. Nainen kaipasi huomiota tunteelleen, että hän on yksinäinen ja hänen on paha olla. Nainen ei ehkä itsekään käsittänyt mistä on kysymys ja tunnemyrsky oli niin valtava, että hänen oli vain ilmennettävä sitä jollain tavalla. Naisen fysiologia on jatkuvaa hormonimyrskyilyä ja tähän fysiologiaan perustuen tiedetään, että nainen voimaantuu, löytää itsensä ja ymmärryksen toiveistaan, kun hänen kehonsa pääsee vapauttamaan oksitosiini-hormonia.

Naisen oksitosiinihormoni vapautuu ihmissuhteessa silloin, kun hän kokee, että häntä kuunnellaan ja häntä ymmärretään (useimmiten pelkkä kuuntelu riittää). Kun joku kuuntelee sitä, mitä nainen ajattelee ja miltä hänestä tuntuu, niin tämä kuuntelija tekee tilaa naisen ajatuksille ja tunteille, jolloin nainen kokee olevansa tärkeä kuuntelijalle, josta herää naiselle luottamuksen ja turvallisuuden tunne.

Turvan tunteen vallassa naisen hormonit pääsevät myrskyämään vapaasti joka saattaa näkyä ulospäin ensin pienenä äksyilynä ja naljailuna (jopa suorana huutona ja syyttelynä) läsnäolijaa kohtaan. Mutta muutaman hetken kuluttua myrsky alkaa laantua, aurinko alkaa sarastaa pilvien raosta ja nainen alkaa avautua ja rentoutua. Nainen on saanut ilmaista ajatuksensa ja tunteensa.

Tunteille on tehty tilaa, hän on saanut myrskytä toiselle ihmiselle luottaen, että tämä ei jätä häntä (Huom: Nainen on saanut myrskytä toiselle ihmiselle luottaen, että tämä ei jätä häntä vaikka hän räjähtäisi!). Ja täten oksitosiini/hyvän olon hormooni alkaa virrata hänen kehossaan. Nyt nainen on vapautunut ja yhtäkkiä korviaan myöten rakastunut edessään seisoaan äskeiseen maailmankaikkeuden suurimpaan syntipukkiin."

Lue kirjoituksen ensimmäinen osa täältä.

Lähde: Heikki Harjun kotisivut.

Kilpailut

Uusimmat