Naisen tempaus ihmetytti maratonkilpailuissa: Juoksi kuukautisten aikaan ilman tamponia

13.08.2015 13:15 - Eeva Rajala

26-vuotiaan lontoolaismuusikon teko on hämmentänyt, ihastuttanut ja vihastuttanut monia.

Kiran Gandhi on muusikko ja Harvardista valmistunut 26-vuotias lontoolaisnainen, joka on kiertänyt rumpalina muun muassa M.I.A.:nkanssa. Gandhi päätti osallistua huhtikuussa järjestettyyn Lontoon maratoniin kuukautistensa aikana ja vielä niin, ettei käyttäisi juoksukilpailun aikana tamponia tai terveyssidettä.

Naisen tavoitteena oli levittää tietoisuutta siitä, ettei kaikilla maailman naisilla ole mahdollisuutta käyttää terveyssiteitä tai tamponeja. Hän halusi samalla purkaa pois sitä häpeää, jollaista naiset tuntevat kuukautisten aikana.

"Juoksin veri valuen jalkojani pitkin"

Gandhi juoksi koko maratonin oranssinvärisissä housuissaan, ja naisen omilta sivuilta löytyvistä kuvista voi huomata kuukautisvuodon tulevan näkyvästi housujen läpi. Hän itse kirjoittaa sivuillaan, että jos maailmassa on yksi ihminen, jolle ei ryppyillä, se on maratonjuoksija.

"Juoksin veri valuen jalkojani pitkin siskoilleni, joilla ei ole mahdollisuutta saada tamponeja, ja siskoilleni, jotka joutuvat peittämään krampit ja kivut kuin niitä ei olisikaan", Gandhi kirjoittaa.

Gandhin mukaan hän juoksi kertoakseen ihmisille, että kuukautiset ovat olemassa ja naiset selviytyvät niistä joka päivä. Maratonjuoksu ilman tamponia tai sidettä oli naisen mukaan radikaalia ja absurdiakin. Lue naisen koko kirjoitus ja katso kuvat maratonilta täältä! (Kiran Gandhi)

Maailma olisi erilainen, jos kuukautiset olisivat miehillä

Tempaus on muun muassa Daily Mail -lehden mukaan herättänyt sosiaalisen median, ja nainen on saanut sekä kritiikkiä että vahvaa tukea tempauksensa vuoksi. Naista tukevat ovat kiitelleet Gandhia rohkeudesta. Kritisoijat pohtivat, oliko tämä aivan oikea tapa herätellä ihmisiä asian tiimoilta.

"En tiedä muista, mutta en näe tätä feministisenä. Ainoastaan epähygieenisenä", kirjoittaa eräs Twitter-kommentoija.

Gandhi uskoo, että maailma olisi erilainen, jos kuukautisista kärsisivät naisten sijaan miehet.

 

 

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat