YKsi kysymys voi parantaa merkittävästi parisuhdetta

22.10.2015 09:29 - Pauliina Jokinen

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio painottaa ihmistä olemaan läsnä suhteessa ja pureutumaan ongelmakohtiin rohkeasti.  

Toisinaan elämässä on vaikea löytää suuntaa tai arvostaa jo olemassa olevia asioita. Tuolloin on helppoa työntää ikävät ajatukset sivummalle ja löytää ratkaisu hiertävään epäkohtaan nopeasti. Nopeasti helpotusta tuoviin ansoihin on helppo haksahtaa.

- Pikatyydytys on helppo ansa. On helppoa ottaa pari lasia viiniä tai syödä sipsipussi sen sijaan, että miettisi, mitä elämästä haluaa tai mikä todella mättää. Pikatyydyttäjät eivät ratkaise ongelmaa, vaan peittävät ne hetkeksi, psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio kuvailee.

- Elämä jää ohuelle pohjalle, jos aina työntää ikävät ajatukset pois, Kallio jatkaa.

Uskalla syventyä miettimään

On tärkeää miettiä, mitä elämältään todella haluaa tai mikä on omassa elämässä merkityksellistä.

- Jos arvo on pitkä parisuhde, pitää kumppanille uskaltaa näyttää myös epäkohtiaan. Muuten suhde jää pinnalliseksi. Jos arvona on hyvinvointi, täytyy elämässä valita pitkässä juoksussa asioita, jotka vahvistavat näitä arvoja. Täytyy tehdä valintoja, jotka tuovat tyytyväisyyttä ja merkityksellisyyttä elämään, Kallio kuvailee.

Kallio neuvoo kysymään itseltään aika ajoin yhden kysymyksen, joka osoittaa nopeasti, onko elämä menossa toivottuun suuntaan.

- Olen sitä mieltä, että jokaisen tulisi tasaisin väliajoin ajatella oma kuolemansa. Ajattella mikä tekee omasta elämästä merkityksellistä. Mitä minulla on? Mitä ei? Mitä jos menetän tämän kaiken?, Kallio luettelee.

 

Kilpailut

Uusimmat