ET: Makeanhimo oli viedä suomalaismiehen mielenterveyden - sokerin jättäminen paransi

04.11.2015 10:33 - Anna Hopi

Seppo Palmisen uusi elämä alkoi, kun mies jätti kokonaan kakkujen ahmimisen.

69-vuotias Seppo Palminen sai aiemmin raivokohtauksia ja käyttäytyi muun muassa aggressiivisesti liikenteessä. Hänellä oli jatkuvasti huono olo. Kiukkuisen tunteet velloivat sisällä, uni ei tullut ja olo oli kaikin puolin rauhaton. Palminen pelkäsi tulevansa hulluksi.

Lääkärikäynnillä asia selvisi. Seppo oli viiden tunnin sokerirasituskokeessa. Miehen sokeriarvot romahtivat kolmannen tunnin kohdalla, ja diagnoosina oli hypoglykemia: elimistö ei pysty pitämään verensokeria tasolla, jolla ihminen tuntee olonsa hyväksi.
Sepon kaltaiselle ihmiselle sokeri on myrkkyä ja aiheuttaa riippuvuuden. Jos mies ei syönyt sokeria, tunnetilat järkkyivät ja olo oli kamala.

Nyt miehen olo on erinomainen. Jos hän aiemmin söi suklaalevyn minuuteissa, nykyään pullat ja herkut jäävät vähemmälle. Hän välttelee myös vehnää ja nopeita hiilareita.

– Voisin väittää, etteivät hiilarit enää himota, mutta en uskalla henkseleitä paukutella. Tiedän, että tämän homman munaaminen on yhdestä naksauksesta kiinni niin kuin alkoholistilla, Seppo pohtii ET-lehdelle.

Jos mies on menossa  juhliin, hän syö proteiinia, jottei kakkuhimo ala vaivata.Seppo on miettinyt sokerikoukkuaan ja riippuvuuksia paljon. Ajatuksista on syntynyt Buddhan eväät -niminen kirja.

– Tuntuu hassulta nähdä, kun ihmiset itseään hyväilläkseen ottavat leivoksia tai ahmivat karkkeja. Itsehyväilyähän olisi se, että jättäisi nuo tuotteet väliin.

Lähde: ET-lehti.

Kilpailut

Uusimmat