Asiantuntija: Suomalaisten suurimmat unelmat liittyvät ihmissuhteisiin

16.11.2015 14:40 - Anna Hopi

Tampere-talossa lauantaina 21. marraskuuta järjestettävän Täysii-seminaarin puhuja on valmentaja Heikki Harju, joka on kuullut työssään paljon suomalaisten unelmia. Niistä moni on liittynyt ihmissuhteisiin.

Ratkaisuvalmentajana Heikki Harju on tottunut kohtaamaan työssään erilaisia ihmisiä ja pariskuntia omien kipukohtiensa kanssa. Usein ongelmana on ollut pitkään jumiutuneena ollut tilanne, jota lähetään ratkomaan. Yleisesti ongelmat ovat liittyneet ihmissuhteisiin ja monella onkin ollut toive siitä, että ihminen kykenisi parantamaan ja vahvistamaan elämänsä tärkeimpiä ihmissuhteita - ja myös suhdetta itseensä.

- Uskon, että jokaisella ihmisellä on osittain erilaisia unelmia, mutta ne myös nivoutuvat yhteen. Se on vähän kuin eri mies, samat verkkarit -ilmiö. Moni haluaa, että omat ihmissuhteet toimivat, kertoi Harju Iskelmälle.

- Mietit sitten asiaa yksilötasolla tai parisuhteessa, jokainen haluaa elämäänsä sen suuren rakkaustarinan.

Parisuhteen lisäksi suomalaiset unelmoivat itseilmaisusta. Siitä, mitä on elää korkeimmassa potentiaalissaan.

- Ihminen haluaa löytää tavan toteuttaa itseään. Hänellä on unelma siitä, miten hän olemaan paras versio itsestään, kertoi valmentaja.

- Jollakin se heijastuu työhön - hän haluaa viedä yritystoimintansa mahdollisimman pitkälle. Joku haluaa auttaa ihmisiä ja löytää siten merkitystä menneisyyden asioihin. Joku haluaa antaa toisille musiikkinsa kautta vapautumisen tunteen. Yhtäläisyys on se, miten pystyn antamaan enemmän muille.

"Haluan valmentaa Cheekiä"

Harjun oma unelma liittyy valmentamiseen. Hän on joskus heittänyt, että haluaisi valmentaa Cheekiä. Mitä tälle unelmalle kuuluu?

- Se oli hyvä heitto aikanaan. Koen, että saan musiikista todella paljon. Cheekin musiikki on sellaista, että se koskettaa ihmisiä tällä hetkellä todella paljon. Se nostattaa osalla karvat pystyyn ja toiset taas innostuvat äärettömän paljon. Se mies on repinyt asioita sydämestään ja kohdannut varmasti enemmän soraääniä kuin kukaan muu Suomessa. Samaan aikaan hän on käyttänyt sitä vastavoimana, ja noussut ylöspäin, kertoi Harju.

- Koska hän on noussut tuolla vauhdilla, toivon, että hänellä on hyvä tukitiimi takana. Olen itse saanut häneltä niin paljon, että haluan antaa jotain takaisin. Siksi heitinkin aikanaan, että haluan valmentaa häntä.

Harjun jatkuva unelmoimmin kohde on se, että hän saa tuoda ajatuksiaan yhä suuremmalle yleisölle.

- Haluan jakaa niitä työkaluja, joilla olen itse helpottanut omaa elämääni. Jos pystyisin niillä auttamaan heidän elämäänsä. Olisi hienoa, että he itse pystyisivät kehittämään itseään. Mun visio on se, että tämä itsekehittämisen kulttuuri menisi koko ajan enemmän eteenpäin. Täysii-seminaari on hyvä esimerkki tällaisesta tapahtumasta.

Heikki Harju on puhumassa Tampere-talossa lauantaina 21. marraskuuta järjestettävässä Täysii-seminaarissa, jossa suomalaiset asiantuntijat jakavat näkemyksiään siitä, mistä suomalaisten unelmaelämä koostuu.

- Tampere-talossa on lauantaina sitä väkeä, joka tukee toisiaan unelmien toteuttamisessa. Tapahtuma on laajentunut vuosien saatossa nopeasti 800 hengen tilaisuudeksi.

Haluatko ilmoittautua mukaan Täysii-seminaariin? Lue lisää täältä.

 

Kilpailut

Uusimmat