Suomalaisten kotien ongelmakohdat ja niiden ratkaisut? Ammattijärjestäjä kertoo

17.11.2015 15:06 - Anna Hopi

Ammattijärjestäjä ja valmentaja Sandy Talarmo puhuu lauantaina 21. marraskuuta Tampere-talossa Täysii-seminaarissa siitä, miten unelmat toteutuvat helpommin, kun kotonakin on niille tilaa.

Monelle suomalaiselle tavaraa kertyy kotiin ihan huomaamatta. Jossain vaiheessa ihminen huomaa, että mikään elämässä ei suju hänen toivomallaan tavalla ja asiat jumittavat. Kun ammattijärjestäjä Sandy Talarmo astuu ihmisen kotiin, hän katselee ensiksi yleistunnelmaa.

- Kotona ei viihdy, jos arki ei suju. Siihen on syynä yleensä se, että tavaraa on liikaa. Kun olet monta vuotta katsellut samaa tilannetta, sille tulee sokeaksi. Minun roolini on auttaa näkemään kotia uudella tavalla, kertoi Talarmo Iskelmälle.

Talarmo pyrkii kuuntelemaan ymmärtäväisesti asiakasta, ja ottamaan huomioon hänen tuntemuksensa.

- Usein haasteena on se, että tavaroille ei ole paikka ja siinä tullaan niiden määrään. On hyvä välillä laittaa samankaltaisia tavaroita ryhmään, että ihminen näkee monetko sakset hänellä esimerkiksi huushollissa on. Jos niitä on kymmenet, ehkä vähemmälläki selviää.

- Tällaisia asioita ei istu itsekseen ihmettelemään - monesti ihmisen päässä pyörii tekemättömien asioiden levy. Monet asiakkaani sanovat, että he ovat aikoneet ryhtyä johonkin siivous- tai järjestysprosessiin kaksi vuotta - ja me selviämme yhdessä siitä kolmessa tunnissa.

7 vinkkiä elämän ja kodin järjestämiseen:

1. Lopeta itsesi soimaaminen. Se ei vie eteenpäin, että huomaat  vain ikävän ja huonon kodissa.

2. Tee neutraali tutkimusmatka kotiin. Mikä toimii ja mikä ei? Mitkä ovat esteinä toiveille?

3. Ota yksi hylly tai laatikko kerrallaan. Monesti tulee otettua liian iso urakka kerralla, jolloin jossain kohtaa voimat loppuvat ja tavarat täytyy tunkea sekamelskassa takaisin kaappiin.

4. Siisti kalenterisi ja mieti ajankäyttöäsi. Millaiset asiat ovat itselle tärkeitä tässä hetkessä, mitä haluaa tehdä? Millaista tekemistä haluaa vähentää?

5. Karsi tavaraa hylly kerrallaan - aloita vaikka keittiöstä. Siellä on yleensä iso määrä muovirasioita, joita ei tarvitse. Siirrä pois tavaroita, joita et käytä.

6. Järjestä jääkaappi ja kuivaruokakaappi - näin helpotat kaupassakäyntiä ja säästät rahaa.

7. Muista: Tavaroista luopuminen kirpaisee, mutta sen kautta mietit eri tavalla, mitä ostat.

Sandy Talarmo puhuu 21. marraskuuta Tampere-talossa Täysii-seminaarissa siitä, miten unelmiin voi päästä käsiksi omaa elämäänsä ja kotiaan järjestämällä.

- Olen ollut Täysii-seminaarissa kaikkina sen vuosina. On hienoa nähdä eri alojen ihmisiä puhumassa samasta aiheesta. Tänä vuonna puhutaan unelmista ja niistä saa ydinjutut eri näkövinkkeleistä.

Mitä ihmiset voivat oppia Sandyn puheesta seminaarissa?

- Sitä, että samoilla keinoilla voi järjestää elämäänsä ja toteuttaa unelmiaan. Ja se voi olla vielä todella helppoa, että pääset unelmiisi käsiksi!

 

Mikä Täysii-seminaari? Lue lisää tapahtumasta täältä ja ilmoittaudu mukaan täältä.

 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat