Joulupöydän kruunaa terveellinen puolukka-pipari-jäätelökakku - katso ohje

16.12.2015 12:23 -

Ylellinen jäätelökakku sopii joulupöydässä vaativampaankin makuun.  

Hannamari Rahkonen ohjeistaa ihmisiä raakaleivonnan pariin Raakaleivonnan ABC - luontaisesti gluteenittomia ja maidottomia makuelämyksiä -teoksensa kautta. Kirjasta löytyy eräs ohje, joka sopii erityisesti joulunaikaan.

"Ylellinen jäätelökakku kestää katseet ja koukuttaa rikkailla mauillaan! Pehmeät piparkakkusattumat, kermainen jääteöä, kipeät puolukat ja suolakinuski ovat upea yhdistelmä", kirjoittaa Rahkonen kirjansa sivuilla.

Puolukka-pipari-jäätelökakku

10 annosta

Puolukka-kookosjäätelö

4 dl jähmettynyttä kookosmaitoa
1 dl neitsytkookosöljyä
1 ½ dl puolukoita
3/4 dl hunajaa
1 tl kardemummajauhetta
½ tl vaniljajauhetta

Piparisattumat

3 dl kuivia cashewpähkinöitä
3/4 dl hunajaa
3/4 dl neitsytkookosöljyä
1 ½ rkl ceyloninkanelia
1 rkl kardemummajauhetta

Suolakinuskikuorrute

2 dl kookosmannaa
1 dl vettä
½ dl lucumajauhetta
1 rkl neitsytkookosöljyä
1 rkl hunajaa
½ tl suolaa


Puolukka-kookosjäätelö.

Sulata kookosöljy juoksevaksi vesihauteessa. Valuta jääkaappikylmistä kookosmaitotölkeistä pois ylimääräinen neste. Kaavi kookosmaito kulhoon ja lisää joukkoon sulatettu kookosöljy, hunaja ja mausteet. Vatkaa seos vatkaimella tasaiseksi. Lisää täytteeseen jäiset puolukat ja sekoita kevyesti lusikalla sekaisin. Annostele puolukkatäyte vuokaan.

Piparisattumat.

Sulata neitsytkookosöljy vesihauteessa. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes taikina on sileää. Kaavi taikina erilliseen kulhoon ja pyöritä piparkakkutaikinasta haluamasi kokoisia palloja. Painele pallot puolukkatäytteeseen ja tasoita pinta. Laita jäätelökakku pakastimen vähintään kolmeksi tunniksi.

Koristelu ja tarjoilu.

Ota jäätelökakku sulamaan 20 min ennen tarjoilua. Valmista suolakinuskikuorrute. Se tapahtuu niin, että mittaat kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoitat, kunnes kinuski on tasaista.

Saat jäätelön vuoasta siististi irti laittamalla vuoan ylösalaisin tasaisen leikkuulaudan päälle ja valuttamalla vuoan päälle 2-5 sekunnin ajan kuumaa vettä. Kumoa kakku heti lopulliselle tarjoiluastialle. Kaada suolakinuskikuorrute kakun päälle. Koristele pakastepuolukoilla.

 

Lue lisää Hannamari Rahkosen kotisivuilta täältä.

Kilpailut

Uusimmat