Aloita päiväsi tehokkaasti - 11 niksiä energiseen päivään!

28.12.2015 09:33 - Emma Ylistalo

Lisäenergiaa saa päivän aikana simppelein tavoin esimerkiksi katsomalla punaista väriä.

Varsinkin pitkien vapaiden jälkeen voi olla haastavaa palata arkirytmiin. Helpottaaksesi töihin paluuta, lue alta ohjeet joiden avulla saat piristettyä itseäsi nopeasti kesken työpäivän.

1. Ota päiväunet

Jos pystyt ottamaan vartin mittaiset torkut, saat heti ladattua itseesi enemmän energiaa. Varmista kuitenkin, ettet nuku puolta tuntia pidempään, sillä se voi saada olosi entistä tokkuraisemmaksi.

2. Liiku

Jo pelkkä venyttely työpöytäsi edessä voi antaa sinulle tarvitsemasi energiapiikin. Muutama joogaliike voi jopa auttaa taistelussa ahdistusta tai masennusta vastaan.

3. Istu suorassa

Energiatasojesi lasku kesken työpäivän voi johtua asennostasi. Tutkimuksen mukaan huonoryhtiset opiskelijat tunsivat suurempaa energianlaskua päivän aikana kuin suorassa istuvat luokkatoverinsa.

4. Käy ulkona

Tuijotatko yleensä koko työpäiväsi tietokoneen näyttöä? Ei ihme jos uuvuksissa. Pakene keinotekoisia valoja muutamaksi minuutiksi, sillä ympäristön muutos auttaa sinua tuntemaan itsesi valppaammaksi.

5. Katso hauska video

Harva on nukahtanut kesken stand up -keikan ja tutkimuksetkin osoittavat, että nauraminen auttaa pysymään hereillä. Ota siis väsymyksen hetkellä pieni tauko ja katso Youtubesta hauska video.

6. Laske lämpötilaa

Kun tunnet itsesi väsyneeksi, alenna huoneesi lämpötilaa. Olosi ei ehkä tämän jälkeen ole yhtä mukava, mutta se auttaa sinua ainakin pysymään hereillä työpöytäsi ääressä.

7. Laita valot päälle

Alkavatko silmäluomesi painaa? Laita kaikki mahdolliset valot päälle ja avaa verhot. Valolle altistuminen auttaa taistelemaan väsymystä vastaan.

8. Syö manteleita

Pähkinät sisältävät magnesiumia, joka taas autaa kehoasi pilkkomaan glukoosia energiaksi. Syö mantelit ja pähkinät suolattomina, jotta välipalasi pysyy terveellisenä.

9. Tanssi

Laita musiikit soimaan ja kerää lisäenergiaa tanssimalla hetki. Jos teet tämän työpaikallasi, herätät samalla myös työkaverisi.

10. Syö purkkaa

Kun tunnet väsyväsi, nappaa suuhusi purukumi. Purkan pureskelemisen on todistettu vähentävän uneliaisuutta.

11. Katso punaista

Pidä jotain kirkkaan punaista, kuten kukkakimppua, työpöydälläsi ja katso sitä aina kun tunnet itsesi uneliaaksi. Tutkimusten mukaan punaisen värin katsominen voi auttaa sinua keskittymään pikkutarkkaan tehtävään.

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat