Ravaatko usein vessassa? Urheilu voi auttaa kiusalliseen vaivaan

04.04.2016 10:14 - Pauliina Jokinen

Joillain saattaa olla pienempi rakko, mutta urheilu voi auttaa tiheään virtsaamistarpeeseen.

Yleensä jokaisessa porukassa on vähintään yksi, jolla on aina vessahätä.

Sinusta tuntuu, että käyt vessassa jatkuvasti

Ihminen saattaa käydä vessassa jopa kahdeksan kertaa päivässä ja kerran yössä. Ja se on edelleen täysin normaalia. Ehkä sinusta silti tuntuu, että ramppaat jatkuvasti vessassa. Pidä muutaman päivän ajan päiväkirjaa vessakäynneistäsi, niin tiedät, ovatko vessareissusi vielä normaalien rajoissa.

Juot liian vähän vettä

Tämä saattaa kuulostaa hassulta, mutta on täysin totta. Mitä vähemmän juot vettä, sitä vahvempaa virtasi on ja sitä enemmän se ärsyttää virtsarakkoasi. Se saattaa tuoda tunteen, että sinun on virtsattava useasti. Kun juot enemmän nesteitä, myös pissasi laimenee.

Sinun on urheiltava enemmän

Etenkin lantiopohjalihaksilla on suuri merkitys pidätyskyvyn kanssa. Kun treenaat lihaksesi kuntoon, myös vessassa käyminen rauhoittuu.

Sinulla voi olla pieni rakko

Klassisen selityksen takana on myös totuus. Vaikka virtsarakon kokoa ei voikaan suurentaa, on mahdollista treenata sitä, kuinka paljon rakkosi pystyy pidättämään.

Kyse voi olla lääkityksestäsi

Jotkut lääkkeet saattavat lisätä virtaamisen tarvetta. Ne voivat joko lisätä virtsan muodostumista tai estävät sinua tyhjentämästä rakkoasi täysin vessakäynnin yhteydessä.

 

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat