Kuva: Fotolia

Uusi tutkimustulos yllättää: Suihkussa ei kannata käydä päivittäin

27.05.2016 14:15 - Tiina Svensk

Suihkussa käyminen kuuluu jokapäiväiseen hygieniaan - mutta onko se todella tarpeellista?

Päivittäinen suihkussa käyminen kuuluu varmasti meistä useimpien rutiineihin. Pesuhetken koetaan olevankin yksi omasta hygieniastaan huolehtemisen perusteista, ja sen vuoksi tuoreet tutkimustulokset saattavat ihmetyttää monia.

Iho osaa puhdistaa itsensä

Kalifornialaisen tutkimuksen avustava professori Dr. Casey Carlos antaa kuitenkin aivan toisenlaisen neuvon: tartu saippuaan vasta, kun ihosi sitä todella tarvitsee. Carlosin mukaan harvemmin suihkussa käymistä voidaan perustella ihonpuhdistuksen seurauksilla.

Kun peset ihoasi, saippua poistaa ihon pinnalta luontaisia öljyjä ja siten kuivattaa ihoa. Harvemmin peseytymisen lisäksi Carloksen mukaan saippuaa ei tarvitse levittää joka paikkaan - iholla on nimittäin taito puhdistaa itse itsensä.

Myös muita haittavaikutuksia

Ihon kuivamisen lisäksi päivittäin suihkussa käyminen voi jopa vahingoittaa ihoa: se tuhoaa ihoa suojaavaa solukkoa ja hyviä bakteereja, jotka huolehtivat hipiäisi hyvinvoinnista. Lisäksi jatkuva hiusten peseminen heikentää ja kuivattaa hiuksia.

Tutkimuksen tuloksista ei kuitenkaan selviä, mikä olisi parhain väli suihkukäynneille. Jos kärsit punoituksesta, kutinasta ja kuivasta ihosta, voi se kuitenkin tutkimuksen mukaan johtua liiallisesta ihon rasittamisesta peseytymisellä. 

Lue myös: Kylmää vettä niskaan: laihtua voi myös suihkussa

Lähde: Life hack

Kilpailut

Uusimmat