Kuva: Fotolia

Herkutteletko stressaantuneena? 4 helppoa keinoa hallita tunnesyömistä

31.07.2016 12:15 - Emmi Moilanen

Herkkuhimoa voi kasvattaa entisestään se, että et ole muistanut pitää riittävästi taukoja työskentelyn aikana.

Mind Body Green -sivusto listasi yksinkertaiset keinot, joiden avulla taistelu tunnesyömistä vastaan on helpompaa.

1. Ole valmistautunut

Etukäteen valmistautuminen on avainasemassa taistelussa tunnesyömistä vastaan. Varmista, että kotoasi löytyy aina terveellinen ja etenkin nopea välipalavaihtoehto napostelun himon yllättäessä.

Jos sinulla on stressaavassa tilanteessa taipumusta makealla herkuttelemiseen, kokeile korvata karkit banaaneilla tai mandariineilla helpottaaksesi sokerihampaan kolotusta. Opettele tuntemaan salaiset paheesi ruuan suhteen, jolloin näiden herkkujen korvaaminen terveellisemmällä vaihtoehdolla on helpompaa.

2. Lähde kävelylle

Joskus voit kokea olosi stressaantuneeksi vain sen takia, että et ole muistanut pitää lyhyttä työskentelytaukoa ja irtautua työpöytäsi äärestä. Kokeile ruokaan tarttumisen sijaan siis lyhyttä kävelylenkkiä ulkoilmassa ja katso, helpottaako herkkuhimo.

3. Älä mutkista asioita

Yrittäessämme valita parempia vaihtoehtoja ruokavalioomme, saatamme huomaamatta tehdä terveellisesti syömisestä tarpeettoman vaikeaa. Stressaantuneena tai tunnekuohun vallassa olo voi tuntua liian uupuneelta ruuan laittamiseen.

Ole kuitenkin armollinen itsellesi, sillä huonoina päivinä helppoon ateriavaihtoehtoon turvautumineen on sallittua. Kesähelteillä välipalana toimii esimerkiksi dippivihannekset tai raikas salaatti, jonka valmistus vie aikaasi vain muutaman minuutin ajan.

4. Käsittele tunteesi

Käsittelemättömät tunteet voivat johtaa stressin ja ahdistuksen käsittelemiseen syömisen avulla. Huolien purkaminen ystävälle voi helpottaa oloa tehokkaammin kuin syöminen. Jos et tunne oloasi mukavaksi avautuessasi toiselle ihmiselle, kokeile sen sijaan kirjoittaa murheet päiväkirjaan tai muistilapulle, jonka voit hävittää jälkeen päin.

Olipa sinulle sopiva keino mikä tahansa, tunteiden käsitteleminen ja kohtaaminen suuntaa toiminnan pois tunnesyömisestä sekä liiallisesta herkuttelun määrästä.

Lähde: MindBodyGreen

Lue myös: Poista stressi alle minuutissa - 8 tapaa rentoutua kesken päivän

Kilpailut

Uusimmat