Kuva: Fotolia

Millaiset vaikutukset aamukahvilla on? Lue, mitä kupillinen tekee kehossasi päivän aikana

19.08.2016 17:15 - Tiina Svensk

Kofeiini on voimakas stimulantti, joka vaikuttaa kehoomme monella tapaa.

Kuuluuko kahvi aamurutiineihisi siinä missä hampaidenpesu ja meikkaaminen? Jos kehosi vaatii kupillisen kuumaa herätäkseen, kannattaa olla tietoinen siitä, mitä päivittäinen aamukahvi tekee todella kehossamme.

Daily Mail kertoi artikkelissaan, millaiset vaikutukset aamukahvilla on - piristämisen lisäksi vaikutukset näkyvät ja tuntuvat halki vuorokauden.

Aivot heräävät

Kahvi on stimulantti, joka piristää meitä. Kofeiini vaikuttaa aivoihimme siten, että se estää meitä tuntemasta väsymyksen tunnetta. Lisäksi kahvikupillinen vaikuttaa adrenaliinin tuotantoon sitä kiihdyttäen, mikä lisää myös kahvin piristäviä vaikutuksia.

Daily Mailin mukaan tutkimukset ovat myös osoittaneet, että kahvinjuominen vaikuttaa mielialaamme sitä nostavasti.

Nostaa verenpainetta

Vaikka tunnemme olomme pirteäksi, on kahvilla myös haittavaikutuksia. Stimulantti nostattaa myös verenpainettamme hetkeksi, sillä kahvi tiivistää verisuoniamme ja nostaa sydämen sykettä hetkellisesti. 

Monet väittävät, että kahvilla on kiihdyttävä vaikutus myös sydänsairausten syntymiseen, mutta tutkimusnäyttöä väittämän puolustukseksi on kovin vähän. Verenpaineen kohoaminen hiipuu yleensä kolme tuntia kahvin juomisen jälkeen.

Kiihdyttää aineenvaihduntaa

Kahvilla on päivän aikana myös kiihdyttävä vaikutus aineenvaihduntaamme. Jos siis haluat pudottaa painoa, ei päivittäistä kahvikuppia kannata jättää juomatta. Kahvi vaikuttaa kehoomme myös kuivattavasti, sillä se toimii nesteen poistajana.

Nostaa libidoa

Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että päivittäisellä kahvikupilla on nostattava vaikutus myös seksihaluihin. Teksasin yliopiston vuonna 2015 suorittaman tutkimuksen mukaan kaksi kuppia päivässä juovat miehet ja naiset kärsivät 50 prosenttia harvemmin erektiohäiriöistä.

Lisäksi kahvinjuominen stimuloi naisilla aivoalueita, jotka säätelevät seksihormonien muodostumista ja toimintaa.

Lue myös: Paras aika juoda kahvi selvitettiin - yllättääkö tulos?

Lue myös: Juotko kahvia väsymykseen? Tulet vain entistä kiukkuisemmaksi

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat