Kuva: Sirpa Levonperä

Sanna Wikström: "Elämänmuutos tulee joskus ryminällä"

30.09.2016 10:00 - Anna Hopi

Hidasta elämää -sivuston perustaja esiintyy 15. lokakuuta Tampere-talossa järjestettävässä Täysii-seminaarissa, jonka teemana on muutos.

Hyvinvointikouluttaja Sanna Wikström on kohdannut elämässään monta muutosta. Hänelle tulee sanasta mieleen niin hyvät ja odotetut muutokset - kuin myös ne, jotka vetävät maton jalkojen alta.

- Voimme vaikuttaa ja ohjata elämäämme ihaniin muutoksiin, jotka tulevat elämään vaikka unelmien asunnon tai naimisiin menemisen myötä. Joskus hyvät muutokset vievät aikaa, toisinaan ne tulevat ryminällä. Nykyään kaikki tieto on saatavilla netin myötä. Nyt kuulin, että joku tarvitsi monta kiloa mansikoita häihinsä keskellä talvea, niin hän sai hankittua sen. Pystymme vaikuttamaan moniin asioihin, jolloin tulee illuusio, että vaikutamme ihan kaikkeen, sanoo nainen Iskelmän haastattelussa.

Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Wikström on todennut itse, että joskus muutos tulee ja pyyhkäisee kaiken tutun pois. Tästä aiheesta hän haluaa puhua 15. lokakuuta Tamperetalossa järjestettävässä Täysii-seminaarissa.

- Tulen puhumaan niistä muutoksista, joihin emme voi vaikuttaa. Haluan kertoa, miten kohdata se muutos, mitä ei oikeasti haluaisi omalle kohdalleen. Muutos kuuluu elämään - nekin asiat, joita emme ole suunnitelleet. Asioita alkaa ja loppuu, se on elämän kiertokulku. Luontokin luopuu taas elämästä syksyllä ja menee lepoon ja herää eloon keväällä. Vuoden kiertoa seuraamalla voimme ymmärtää paremmin muutosta ja asioiden loppumisia, sanoo Wikström.

"Lavalla on olo, että kaikki yleisössä ovat kavereitani"

Täysii-seminaari on koko kansan hyvinvointitapahtuma, jossa tarinoita Muutos-aiheesta jakavat tänä vuonna Wikströmin ohella Jethro Rostedt, Sampo Kaulanen, Manuela Bosco ja Antti Railio. 15. lokakuuta Tampere-talon Iso sali täyttyy kiinnostavista tarinoista, jotka ovat tosielämästä.

- Olen kolmatta vuotta nyt mukana ja seminaarissa on poikkeuksellisen hyvä fiilis. Se on tunnelmaltaan intensiivinen ja tietenkin jännittää. Kun menen lavalle ja pidän puhetta, tulee tunne, että nuo kaikki yleisössä ovat kavereitani. Tila on täynnä hyväksymistä, rentoutta ja syvyyttä, kuvailee Sanna.

Naisen sydäntä lämmittää nähdä laaja skaala ihmisiä paikan päällä.

- Se on yksi ihanista asioista. Usein hyvinvointitapahtumiin ja seminaareihin tulee vähän varttuneempia naisia. Täysii-seminaarissa on myös nuorempaa porukkaa ja miehiä. Kun olin ensimmäistä kertaa puhumassa, niin sellainen parikymppinen kundi tuli sanomaan, että tajuatteko kuinka monen ihmisen elämän te olette Hidasta elämää -sivuston myötä pelastaneet. Nuoret miehet alkavat heräillä tähän henkiseen hyvinvointi-aiheeseen - tai ehkä se ovat syntyneet siihen.

Lue täältä lisää Täysii-seminaarista.

Lue myös: Hyvinvointikouluttaja Sanna Wikström: "Kukaan ei voi olla tehokas kahdeksaa tuntia päivässä"

Kilpailut

Uusimmat