Kuva: Fotolia

Pakkasen ei tarvitse estää ulkotreeniä - kunhan muistat ammattilaisten vinkit

08.01.2017 09:15 - Karoliina Kotala - Luettu 249 kertaa

Pakkaset paukkuvat parhaillaan koko Suomessa, mutta se ei tarkoita, että suomalaisten tulisi jäädä neljän seinän sisälle.

Moni aktiivisestikin liikkuva jää mieluummin kotisohvalle kuin suuntaa ulkoilemaan pakkassäihin. Liikunta- ja hyvinvointipalvelu Bealive:stä tutun personal trainer Johanna Muhosen mukaan ulkoliikunnasta ei tarvitse pakkaspäivinä luopua, mutta oikea pukeutuminen on hyvä muistaa. 

- Kovemmalla pakkasella ulkona urheillessa olisi alla oltava tekninen alusasu, joka imee hien. Siihen päälle fleece-kerrasto, jonka päälle vielä tuulenpitävä sekä pakkasenpitävä vaate, joka lämmittää hyvin. Myös oikeisiin jalkineisiin kannattaa kiinnittää huomiota ja talvijuoksukengät ovatkin hyvä vaihtoehto. 

Jos juoksulenkki ei kovilla pakkasilla houkuta, löytyy rinnalle muitakin varteenotettavia talvilajeja, joilla saa hyvin hien pintaan. 

- Hiihtämistä kannattaisi kaikkien kokeilla, perinteisellä tyylillä jokainen pääsee jotenkin eteenpäin. Hiihto on erittäin tehokas, koko kehoa kuormittava treeni, jonka voi oppia minkä ikäisenä vain, Muhonen kertoo ja mainitsee myös jäällä luistelun erinomaiseksi liikkumismuodoksi. 

Myös perheen pienimmät voi pukea lämpimästi ja pukea pulkkaan, jota vetämällä saa tehokkaan treenin. 

- Rivakalla kävelyllä saa lyhyelläkin lenkillä jo tuntuvan treenin. Muista kuitenkin vaihdella pulkan vetokättä tasaisin väliajoin, Muhonen muistuttaa. 

Myös aliarvostettu sauvakävely on personal trainerin mukaan erinomainen liikuntamuoto talvellakin. 

- Siinä saa koko kropan töihin ja se aktivoi hyvin keskivartaloa käsien lisäksi. Juoksu ei aina ole se lempein vaihtoehto selälle, mutta sauvakävely on turvallisempi liikuntamuoto. Muista kuitenkin varoa liukkaita teitä ja käytä aina heijastimia, Muhonen summaa. 

Lue myös: Personal trainer paljastaa: 5 ohjetta, joilla todella onnistut laihduttamisessa

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat