Kuva: Fotolia

Tiedekin sen todistaa: Kahvi ja suklaa ovat täydellinen yhdistelmä!

06.03.2017 16:45 - Senni Loikala

Tutkimuksen mukaan kofeiinipitoiset juomat, joissa on suklaan valmistuksessa käytettävää kaakaota, parantavat hetkessä esimerkiksi keskittymistäsi.

Nyt voit juoda hyvällä omallatunnolla juomia, joissa on sekä kahvia että suklaan valmistuksessa käytettävää kaakaota. Tällaisia juomia ovat esimerkiksi useissa paikoissa tarjoiltavat cafe mocha -kahvijuomat. Monia ilahduttavasta uutisesta käy kiittäminen amerikkalaisen yliopiston tutkijoita, jotka löysivät kaakaon ja kofeiinin liitosta useita terveyshyötyjä:

- Kaakao lisää aivojen verenkiertoa, mikä parantaa kognitiivista suoriutumiskykyäsi ja keskittymistäsi. Pelkkä kofeiini voi lisätä levottomuutta. Tutkimuksestamme selvisi, että kaakao vähentää kofeiinin levottomuutta aiheuttavia vaikutuksia - siinäpä hyvä syy nauttia mocha latte -juomia, tutkija Ali Boolani tuumaa.

Tutkimukseen osallistuneet henkilöt laitettiin juomaan erilaisia juomia, joissa osassa oli kofeiinia ja kaakaota ja osassa vain toista näistä ja osassa ei kumpaakaan. Ennen tätä osallistujat laitettiin testiin, jossa tarkkailtiin heidän tarkkaavaisuuttaan. Juomien juomisen jälkeen osallistujat pistettiin puolestaan testeihin, joissa selvitettiin heidän kognitiivista suoriutumiskykyään ja mielialaansa.

- Testien tulokset ovat ehdottomasti lupaavia ja osoittavat, että kaakao ja kofeiini ovat hyviä vaihtoehtoja opiskelijoille ja kaikille muillekin, joiden tarvitsee parantaa keskittymistään.

Tutkimus on julkaistu BMC Nutrition -lehdessä.

Uutisoimme vastikään netissä leviävästä syystä, joka oikeuttaa jokaisen naisen syömään suklaata. Pääset artikkeliin tästä.

Lähde: Science Daily

Kilpailut

Uusimmat