Kuva: Fotolia

Jälleen löydettiin uusi syy syödä avokadoa

21.04.2017 11:45 - Karoliina Kotala

Avokadon tiedetään olevan todellinen superhedelmä. Nyt on jälleen löydetty uusi syy pitää avokado osana ruokavaliota.

Pähkinäisen makuinen, pehmeä avokado on monen suosikkihedelmä ja kyseinen herkku onkin erinomainen lisä moneen ruokaan. Avokadosta ei korkeahkon hinnan ohella juuri haittapuolia löydy ja jälleen tutkijat ovatkin löytäneet hyvän syyn nauttia säännöllisesti avokadoa.

Tutkijat ovat tehneet tuoreen analyysin hiljattain tehdyistä tutkimuksista liittyen avokadoon ja todenneet, että avokadosta voi olla apua metabolista oireyhtymää sairastaville. Metabolinen oireyhtymä tarkoittaa tilaa, jossa samalla henkilöllä on useita valtimonkovettumataudin ja aikuistyypin diabeteksen vaaratekijöitä, kuten muun muassa ylipainoa, kohonnutta verenpainetta, kohonnutta verensokeria ja kohonneet veren rasva-arvot.

Tutkijoiden mukaan myös avokadoöljy sekä avokadon kuori aiheuttivat vastaavia terveyshyötyjä. Ne muun muassa suojaavat sydäntä, alentavat huonoa kolesterolia sekä riskiä ylipainoon. Tärkeässä asemassa on erityisesti avokadon vaikutukset kolesteroliin, sillä sen on todettu olevan merkittävä tekijä sydäntautien kohonneisuudessa.

Toki sydäntautien ehkäisyyn ei riitä pelkkä avokado, vaan terveet elämäntavat ovat muutoinkin tarpeellisia. Muista siis huolehtia riittävästä liikunnan saannista sekä monipuolisesta ravinnosta.

(kuva: Fotolia)

Lue myös: Maailman täydellisin iltapala? Suussasulavat avokado-lohileivät syntyvät 10 minuutissa

Lähde: The Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat