Kuva: Fotolia

Mokasitko kunnolla? Ei hätää, tässä listattuna asian viisi hyvää puolta

31.05.2017 22:45 - Senja Rapila

Virheiden tekeminen ei ole aina huono asia.

Pidätkö mokailua huonona asiana? Onko sinulla aina monen päivän morkkis, jos onnistut ottamaan harha-askeleen elämässäsi? Ei kannata murehtia elämän virheistä, sillä niitä sattuu jokaiselle. Virheiden tekeminen on luonnollista ja joissan tapauksissa myös toivottua.

Miksi virheiden tekeminen sitten on tärkeää? Voit lukea kaikki Greatist-sivuston listaamaa, fiksua perustelua alapuolelta:

1. Virheet opettavat

Mieti kaikkia menneitä vuosia ja virheitä, joita olet tehnyt aiemmin. Suurimmilta osin olet varmasti oppinut tehdyistä virheistä; huonoista parisuhteista, tyylivalinnoista tai muista mokailuista. Yksinkertaisesti sanottuna virheet siis opettavat, mitä kaikkea meiltä olisikaan jäänyt oppimatta, jos emme olisi tehneet virheitä elämämme aikana?

2. Ainakin teet jotain

Niin, et istu kotona, vaan elät ja koet asioita. Elämä rullaa eteenpäin. Jos istuisit kotona, etkä koskaan tekisi mitään mokailuita, todennäköisesti se kaduttaisi kuolinvuoteella. Pahimmankin luokan mokailut ovat todiste siitä, että elät elämääsi täysillä. Jos et tekisi lainkaan virheitä, olisit huonolla tavalla juuttunut mukavuusalueellesi.

3. Voit suurimmilta osin oikoa tehdyt virheet

Vaikka olisitkin mokannut ja lähettänyt vahingossa sähköpostin väärälle ihmiselle, voit todennäköisesti korjata virheesi, pahoitella ja lähettää viestin oikealle henkilölle. Mokat eivät välttämättä ole aina niin dramaattisia kuin miltä ne tuntuvat itse tilanteessa.

4. Virheet tekevät sinusta kiinnostavan

Kun sinulla on hauskoja tarinoita kerrottavanasi, pitävät muut sinua mielenkiintoisena ja hauskana, ja riskialttiina. Eli aina mokailun ei tarvitse olla maailmanloppu, vaan kun pääset omantunnontuskien ylitse, sinulla on mitä parhaimpia tarinoita kerrottavana ystävillesi ja läheisillesi.

5. Ne luovat myötätuntoa

Olemme ihmisiä, me kaikki teemme virheitä. Ystäväsi, vanhempasi, naapurisi, työtoverisi; kaikki tekevät virheitä. Jokainen tietää sen tunteen kun tietää mokanneensa pahasti, joten todennäköisimmin saat läheisiltäsi ennemmin myötätuntoa kuin osoittavia sormia kun kerrot mokanneesi.

Lähde: Greatist

Lue myös: Huomaatko, mikä virhe kuvassa on? Moni ei selviä todella yksinkertaisesta nettihaasteesta

Lue myös: Yksin matkalle lähteneen nuoren miehen lomakuvat leviävät - syy naurattaa!

Lue myös: Vältä virheitä töissä - paras aika lähettää sähköpostit selvitettiin

Lue myös: Virheet, joita pariskunnat tekevät sosiaalisessa mediassa - lue ja vältä omassa suhteessa

Kilpailut

Uusimmat