Kuva: Fotolia

Vältä haavat ja sisäänpäin kasvaneet karvat helposti – yleiset sheivausmokat koottiin yhteen

07.07.2017 11:15 - Emmi Moilanen

Karvanpoiston jälkeen tulisi muistaa suojata iho huolellisesti auringolta.

Karvojen poistaminen on tarkkuutta vaativaa työtä, sillä jos operaatioon ei malta keskittyä tarpeeksi, lopputulos voi olla hyvinkin kivulias - ja kaikkea muuta kuin silkkinen.

Lifehack-sivusto kokosi yhteen yleisimmät karvanpoistomokat, joihin kannattaakin kiinnittää huomiota seuraavan kerran sääriä ajellessasi.

Sheivaus:

1. Säilytät teräsi väärin: Yleinen moka, joka tapahtuu jo ennen varsinaista karvojen ajelemista on se, että karvanpoistohöylää säilytetään suihkussa. Pesutilojen kosteus johtaa kuitenkin vain ruostuneeseen ja tylsään höylään, joka ei poista säärikarvojasi parhaalla mahdollisella tavalla.

2. Et pehmennä ihoasi ensin: Iho kestää paremmin karvanpoiston aiheuttamaa rasitusta silloin, kun olet malttanut tehdä esivalmistelut huolella. Hyvä vinkki on suihkutella sääret kuumalla vedellä, ennen sheivauspuuhiin ryhtymistä. Tällöin karva pehmenee hieman ja ajelu sujuu sulavammin.

3. Laiminlyöt kuorinnan: Ihon kuorinta ennen karvanpoistoa auttaa saavuttamaan silkkisemmän lopputuloksen. Kuorinta onkin hyvä ottaa osaksi säännöllistä kauneudenhoitoa, sillä se auttaa ennaltaehkäisemään myös sisäänpäin kasvaneita karvoja.

4. Ajelet väärään suuntaan: Höylän avulla ihokarvoja poistaessa tulisi aina muistaa ajella samansuuntaisesti karvankasvun kanssa. Niin sanotusti vastakarvaan sheivaaminen ei tee hyvää iholle ja aiheuttaa ärsytystä sekä -haavaumia.

5. Sheivaat aamuisin: Hyvin nukutun yön jäljiltä on mahdollista, että jalkasi ovat turvonneet hieman. Kun siirrät karvanpoiston iltaan, on todennäköistä, että pääset sheivaamaan lähempää karvoituksen tyveä ja lopputulos on silkkisempi.

Vahaaminen:

6. Vahaat kuukautisten aikana: Jos tiedät jo etukäteen olevasi erittäin herkkä kivulle, karvojen vahaamista kannattaa välttää juuri ennen kuukautisia tai heti niiden jälkeen. Myös vuodon aikana tapahtuvat hormonaaliset muutokset voivat madaltaa kipukynnystäsi.

7. Unohdat aurinkosuojan: Vahaamisen jälkeen tulisi muistaa suojata iho aurinkorasvalla, sillä karvanpoiston jäljiltä iho on alttiimpi palamaan auringossa. Jos aiot oleskella ulkona pitkiä aikoja, varmista, että aurinkorasvasi on vähintään suojakertoimella 15.

8. Ihon kuoriminen heti vahauksen jälkeen: Ihonhoidon asiantuntijoiden mukaan kuorintaa tulisi välttää vähintään kahden päivän ajan vahaamisen jälkeen. Jos kuorintapuuhiin liian nopeasti karvanpoiston jälkeen, lopputuloksena on todennäköisesti vain ärtynyt, kivulias ja punoittava iho.

Lue myös: Millainen on miesten brasilialainen vahaus? Täältä tulee "boyzilian"-karvanpoisto

Lue myös: Vessaan ovi auki, karvat saa rehottaa - asiat, jotka ovat tuttuja pitkässä parisuhteessa eläville

Lähde: Lifehack

Kilpailut

Uusimmat