Kuva: Fotolia

Luonnollista helpotusta hiljaiseen tulehdukseen - tee helppoja muutoksia ruokavalioosi

05.07.2017 19:15 - Senja Rapila

Esimerkiksi kookosöljy auttaa tulehdusten hoidossa, sillä se parantaa vastustuskykyä.

Krooninen matala-asteinen tulehdus eli inflammaatio/hiljainen tulehdus on syytekijänä pitkälti kaikissa pitkäaikaisissa sairauksissa. Kuinka tätä tulehdustilaa pystyy sitten hoitamaan ilman lääkitystä?

Voit lukea Pop Sugar -sivuston listaamat helpotukset tulehdusten hoitoon alapuolelta:

Lehtivihreät vihannekset

Vihreät lehtivihannekset ovat ravinnerikkaita ja niissä on paljon emäksisiä mineraaleja, antioksidantteja, E-vitamiinia ja omega 3 -rasvahappoja. Syö siis runsaasti lehtikaalia, pinaattia, lehtijuurikkaita, lehtisalaatti ja pinaattikiinankaalia edistääksesi terveyttäsi.

Maustekurkuma

Maustekurkumaa on käytetty vuosien ajan Aasiassa lääkitsemiseen. Maustekurkumaa käytetään tänä päivänä paljon esimerkiksi mehuissa ja teessä. Se auttaa myös flunssaan ja kuumeeseen, ja sillä on hoidettu myös Alzheimerin tautia, maksan vaurioita ja ennaltaehkäisty syöpää.

Kalaöljyt

Inflammaatiota voidaan ehkäistä, vaimentaa ja sammuttaa nauttimalla ruoan lisänä kalaöljyn omega-3-rasvahappoja.

Marjat

Marjoissa on vähemmän sokereita kuin muissa hedelmissä, ja niinpä se sisältää myös paljon tulehdusta vähentäviä antioksidantteja. Varsinkin mustikat ja muut tummanväriset marjat, sillä niissä on korkeat kversetiinitasot.

Pähkinät

Pähkinät ovat loistava proteiininlähde, mutta ne sisältävät myös paljon tulehdusta lievittävää omega 3 -rasvahappoa, antioksidantteja ja vitamiini E:tä. Säännöllinen pähkinöiden syöminen voi auttaa tukemaan aivojen terveyttä ja vähentää kropan tulehdustilaa.

Kookosöljy

Kookosöljy on yksi tulehdusta estävän ruokavalion perusta. Se pitää sisällään antioksidantteja, tulehdusta lievittäviä sekä antibakteerisia ominaisuuksia. Kookosöljy on helposti sulavaa ja se auttaa ylläpitämään suoliston terveyttä.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Onko vatsa taas kipeä? 6 yleisintä syytä ummetukseen

Lue myös: Välillä pierun haju riittäisi tyrmäämään jopa aikuisen miehen - tiedätkö miksi?

Kilpailut

Uusimmat