Kuva: Fotolia

Ajatko paljon autolla päivittäin? Heikennät samalla älykkyyttäsi

24.07.2017 13:15 - Iiro Myllymäki

Uuden tutkimuksen mukaan yli kahden tunnin päivittäinen ajaminen vähentää älykkyyttä.

Runsaalla auton ajamisella on useita heikentäviä vaikutuksia terveyteen ja myös älykkyyteen, selviää uudesta tutkimuksesta. Leicesterin yliopistossa toteutetussa tutkimuksessa tutkittiin muutamia istuma-asennossa suoritettavia aktiviteetteja ja niiden vaikutuksia ihmisten älykkyysosamäärään.

Tutkimuksessa tutkittiin puolta miljoonaa 37-73-vuotiasta brittiläistä viiden vuoden ajan. Nämä tutkittavat ihmiset suorittivat älykkyys- ja muistitestejä tutkimuksen aikana. Selvisi, että pitkiä matkoja päivittäin ajavilla älykkyystestien tulokset huononivat muita enemmän.

- Säännöllisesti yli kaksi tai kolme tuntia päivässä ajaminen on pahaksi sydämen terveydelle. Tämän tutkimuksen mukaan se on pahaksi myös aivoille, koska mielesi on vähemmän aktiivinen tuolloin. Ajaminen aiheuttaa stressiä ja väsymystä. Tutkimukset osoittavat yhteyden näiden ja älykkyyden vähenemisen välillä, kertoo tutkimuksen suorittanut lääketieteellinen epidemiologi Kishan Bakrania.

Samaisessa tutkimuksessa havaittiin myös, että yli kahden tunnin päivittäisellä television katselulla on yhtä lailla älykkyyttä vähentävä vaikutus. Tietokoneen käyttö yli kaksi tai kolme tuntia päivässä puolestaan kohensi älykkyyttä tutkittavilla.

Lue myös: Käytätkö puhelinta ajaessasi autoa? Koskettavan videon nähtyäsi et tee niin enää

Lähde: Lad Bible

Kilpailut

Uusimmat